Kosten en opbrengsten

Mensen maken zich vaak zorgen over de kosten van het inschakelen van een advocaat. Dat hoeft niet bij Hanze advocaat. We beloven dat we je volledig informeren over de mogelijkheden, kosten én opbrengsten. En we garanderen je dat we je van begin tot eind op de hoogte blijven houden. Het is net zo eenvoudig als dat het belangrijk is.

Jarenlange ervaring in duizenden dossiers

Door onze jarenlange ervaring en de duizenden dossiers die we hebben afgewikkeld, hebben we een goed beeld van wat de kosten van een zaak zijn. Daarmee maken we voor alle zaken een inschatting van de kosten én opbrengsten. Ook voor de jouwe! En we gaan pas aan de slag als hierover volledige duidelijkheid is en we samen een afgewogen keuze hebben gemaakt. Daarmee kom je nooit voor verassingen te staan.

1. Kosteloos eerste gesprek

Denk je dat je een advocaat nodig hebt en weet je niet goed waar je moet beginnen? Bel ons voor een kosteloos 10-minutengesprek. Je wordt direct doorverbonden met een beschikbare advocaat. Dit is de beste manier om er achter te komen of je een zaak hebt en wat een advocaat voor je kan doen. Het geeft je bovendien gemoedsrust, zonder dat het je ook maar iets kost.

2. Een gesprek via MS Teams of Zoom

Heb je vragen of zorgen over jouw situatie en wil je daar eens rustig over praten, zonder dat je nog echt een advocaat wilt inschakelen? Dan is deze service perfect voor je.

In een online gesprek van 45 minuten kun je alles vragen wat je wilt: advies over de te volgen strategie, antwoorden op je vragen of hulp bij het opstellen van een brief of overeenkomst. De kosten bedragen 100,- incl. btw. Aan het eind van het gesprek weet je waar je staat en wat de vervolgstappen moeten zijn.

3. Ondersteuning zonder procedure

In 90% van al onze zaken komen we tot een oplossing zonder dat er een rechter aan te pas komt. In overleg met de andere partij maken we goede afspraken die vervolgens waterdicht worden vastgelegd. Ben je werknemer, dan nemen we jouw kosten altijd mee in de onderhandelingen met je werkgever. Zo goed als altijd worden de kosten geheel (of in ieder geval) grotendeels vergoed.

Hieronder staan een paar voorbeelden van de kosten in de meest voorkomende zaken (bedragen excl. btw).

  • Beoordeling arbeidsovereenkomst: 495,-
  • Beoordelen vaststellingsovereenkomst (VSO): vanaf 495,-
  • Advies over concurrentie- en relatiebeding: 495,-
  • Ontslagzaak of arbeidsconflict: 1.100,- (licht dossier), 2.200,- (gemiddeld dossier)
  • Opstellen second opinion voor verzekeraar:  3.675,-

4. Juridische procedures

Soms lukt het niet om met de andere partij tot een regeling te komen. Dan is een procedure bij de rechter nog het enige wat overblijft om je recht te halen. Soms word je ook zelf voor de rechter gedaagd en kun je niet anders dan je verweren. In beide gevallen heb je een advocaat nodig die je belangen behartigt.

Voor een gemiddelde ontslagprocedure bij het UWV moet je rekening houden met juridische kosten tussen 2.950,- en 4.200,- excl. btw. Bij de kantonrechter bedragen de kosten gemiddeld tussen 4.400,- en 6.600,- excl. btw.

5. Uurtarief

Niet iedere zaak leent zich voor behandeling op basis van een vast tarief. Bij langdurige dossiers en adviestrajecten hanteren we een uurtarief. Maar ook dan maken we een inschatting van onze werkzaamheden en wegen we samen de kosten en baten af vóórdat we aan het werk gaan. Het huidige uurtarief bedraagt 245,- (excl. btw).

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!