Over de kosten altijd vóóraf duidelijkheid

Mensen maken zich vaak zorgen over de kosten van het inschakelen van een advocaat. Dat hoeft niet bij Hanze advocaat. We beloven dat we je volledig informeren over de mogelijkheden, kosten én opbrengsten. En we garanderen je dat we je van begin tot eind op de hoogte blijven houden. Het is net zo eenvoudig als dat het belangrijk is.

Jarenlange ervaring in duizenden dossiers

Door onze jarenlange ervaring en de duizenden dossiers die we hebben afgewikkeld, hebben we een goed beeld van wat een zaak kan gaan kosten.  Daarmee maken we voor alle zaken een inschatting van de kosten en opbrengsten. Ook voor de jouwe. En we gaan pas aan de slag als hierover volledige duidelijkheid is en we samen een afgewogen keuze hebben gemaakt. Daarmee kom je nooit voor verassingen te staan. 

1. Gratis eerste gesprek

Denk je dat je een advocaat nodig hebt en weet je niet goed waar je moet beginnen? Bel ons voor een gratis 10-minutengesprek. Je wordt direct doorverbonden met een beschikbare advocaat. Dit is de beste manier om er achter te komen of je een zaak hebt en wat een advocaat voor je kan doen. Het geeft je bovendien gemoedsrust, zonder dat het je ook maar iets kost.

2. Een € 100 gesprek

Heb je vragen of zorgen over jouw situatie en wil je daar eens rustig face-to-face over praten, zonder dat je nog echt een advocaat wilt inschakelen? Dan is deze service perfect voor je.

In een gesprek van 45 minuten kun je alles vragen wat je wilt: advies over de te volgen strategie, antwoorden op je vragen of hulp bij het opstellen van een brief of overeenkomst. De kosten bedragen € 100,- incl. btw en worden tijdens het gesprek direct voldaan. Misschien is aan het eind van het gesprek je probleem niet direct opgelost, maar je weet dan wel waar je staat en wat de vervolgstappen moeten zijn.

3. Adviseren & begeleiden

Het overgrote deel van ons werk bestaat uit 'Advies & begeleiding' en komt het niet tot een juridische procedure. Namens jou nemen we contact op met de andere partij om te onderzoeken of we tot een oplossing van het conflict kunnen komen. In 90% van de gevallen is dat het geval en worden de afspraken vervolgens waterdicht vastgelegd. 

Als we namens een werknemer optreden dan nemen we de kosten altijd mee in de onderhandelingen met de werkgever. Zo goed als altijd worden de kosten geheel of grotendeels vergoed.

Hieronder staan een paar voorbeelden van de kosten in de meest voorkomende zaken (bedragen excl. btw).

  • ontslagzaak: € 975,- (licht dossier), € 1.950,- (gemiddeld dossier)
  • beoordelen vaststellingsovereenkomst: € 495,- (inclusief een extra correctieronde)
  • advies over concurrentie- en relatiebeding: € 295,-
  • beoordeling arbeidsovereenkomst: € 295,-
  • opstellen second opinion voor verzekeraar: € 2.500,-

4. Juridische procedures

Soms lukt het niet om met de andere partij tot een regeling te komen. Dan is een gerechtelijke procedure nog het enige wat overblijft om je recht te halen. Soms word je ook zelf voor de rechter gedaagd en kun je niet anders dan je verweren. In beide gevallen heb je een advocaat nodig die je belangen behartigd.

Voor een gemiddelde ontslagprocedure bij het UWV moet je rekening houden met juridische kosten tussen € 2.500,- en € 3.900,- excl. btw. Bij de kantonrechter bedragen de kosten gemiddeld tussen € 3.900,- en € 5.850,- excl. btw.

5. Uurtarief

Niet iedere zaak leent zich voor behandeling op basis van een vast tarief. Bij langdurige dossiers en adviestrajecten hanteren we een uurtarief. Maar ook dan maken we een inschatting van onze werkzaamheden en wegen we samen de kosten en baten af vóórdat we aan het werk gaan. Het huidige uurtarief bedraagt € 225,- (excl. btw).

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Rechtsbijstandverzekering

Ook als je een rechtsbijstandsverzekering hebt kunnen we je helpen. En vaak is dat voor jou zonder kosten.

Lees meer

Een gratis gesprek

Ik wil graag weten of ik een zaak heb. Kan ik met jullie overleggen zonder dat ik een rekening krijg?

Lees meer

Binnen 24 uur om tafel

Als de zaak erom vraagt dan kunnen we binnen 24 uur met elkaar om tafel. Neem contact op om direct een afspraak in te plannen.

Lees meer

Helder & duidelijk

Natuurlijk zijn aan het inschakelen van een advocaat kosten verbonden. Maar we gaan niet eerder voor je aan het werk dan dat volstrekt duidelijk is wat de kosten zijn. En we bespreken wat de mogelijkheden zijn om de kosten te verhalen.


Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

Uitstekende advisering en ondersteuning, voor een hele redelijke prijs