Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Sinds vrijdag 12 november 2020 zijn er scherpere Corona regels van kracht. En is aangekondigd dat er wettelijke regels komen om op het werk te vragen naar een QR code of negatief testbewijs.

Een aantal zorgwerkgevers is tegen, maar veel zorgorganisaties willen wel weten wat de Corona-status is van hun medewerkers. Daardoor is de discussie over de coronapas op de werkvloer weer helemaal actueel. Wat mag wel en niet? En hoe zit het met de grondrechten van je medewerkers?

Inhoud masterclass: Welk ’toegangsbeleid’ mag je als Zorgwerkgever op dit moment voeren? 

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de meest actuele stand van zaken? Je hoort de stand van zaken tot op de dag van de masterclass, zodat je helemaal up to date bent.
  • Komt er een wet voor het vragen naar de QR code of negatieve test?
  • Als je een Testbeleid maakt, welke onderwerpen moeten daar dan zeker in staan?
  • Mag je als zorgwerkgever op dit moment vragen naar een vaccinatiebewijs of negatieve test?
  • Mag je toelating tot het werk weigeren als je medewerker geen vaccinatiebewijs of negatieve coronatestuitslag kan of wil tonen?
  • Wie betaalt het testen?
  • Mag je schorsen of salaris stopzetten als je medewerker niet wil meewerken aan het testbeleid?

Je bent als werkgever verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers. Als Zórgwerkgever komt daar bij dat je goede en veilige zorg moet bieden aan je cliënten. Om aan die verplichtingen te kunnen voldoen helpt het wanneer je aan je zorgpersoneel een vaccinatiebewijs of negatief test kunt vragen. Maar hoe zit het dan met de grondrechten van je medewerkers? Zoals privacy en het recht op lichamelijke integriteit? Voor veel zorgwerkgever is dat een dilemma. Als HR professional kun je daar, na deze masterclass, antwoord op geven.

Resultaat

Na het volgen van deze masterclass weet je wat de laatste stand van zaken is over ‘de coronapas’ op de werkvloer in de zorg.

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Hier vind je meer informatie.

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Vragen? Neem dan contact op met Anneleen de Jonge (via secretariaat@hanzeadvocaat.nl of 038-8200215).

Interesse in deze masterclass?

Leuk! Vul hier je contactgegevens in en we bevestigen gelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon