Frans Landstra

“Mijn drive zit in het realiseren van de beste oplossingen voor mijn klanten, terwijl tegelijkertijd de relatie met de wederpartij zoveel als mogelijk behouden blijft. Dat vraagt creatief denken en vooral de wederzijdse belangen goed in kaart brengen.”

Frans is advocaat sinds 1998. In 2006 is hij gestart met Hanze advocaat, waarvan hij de eigenaar is. Hanze advocaat heeft vestigingen in Zwolle en Groningen en daarnaast een drietal spreekuurlocaties (Arnhem, Leeuwarden & Deventer). Tijdens zijn carrière is Frans – naast zijn werk als advocaat – als interim-jurist werkzaam geweest bij tal van grote bedrijven zoals Aon, Red Bull, Aegon & Avebe.

Strategisch sterk, denkend in oplossingen, top 10 arbeidsrechtadvocaten in de zorg

Frans werkt met name voor Raden van Bestuur en HR-managers van Zorg & Welzijnsorganisaties. Zowel in 2017 als 2018 is Frans in een landelijke verkiezing door Zorgvisie verkozen in de top 10 van arbeidsrechtadvocaten in de zorg. Daarnaast begeleidt & adviseert hij werknemers op hoger management- en directieniveau. Binnen het arbeidsrecht liggen zijn aandachtsgebieden bij strategisch HR advies, zelfsturende teams, reorganisaties met collectief ontslag en kennisoverdracht.

Spreker op Congressen over ontwikkelingen in het recht & rechtspraak

Frans vindt het fantastisch om te spreken bij cursussen, kennissessies & seminars. Op inspirerende wijze vertelt hij over het recht en alle ontwikkelingen in wet & regelgeving. In de afgelopen jaren sprak hij op tal van regionale en landelijke congressen. Daarnaast verzorgt hij voor werkgeversverenigingen in de zorg (ZorgpleinNoord, WGV Zorg en Welzijn, ZowelWerk en WZW) opleidingen en workshops.

Opleiding, lidmaatschappen en rechtsgebieden

Zoals elke advocaat heeft ook Frans rechten gestudeerd. Om zijn kennis en vaardigheden te vergroten en te verdiepen, heeft hij vervolgens een Post Academische Leergang Arbeidsrecht gevolgd en de opleiding tot mediator. In het kader van de verplichte permanente educatie van de Nederlandse Orde van Advocaten, volgt Frans jaarlijks tal van cursussen en opleidingen.

Frans is lid van de volgende verenigingen:

Frans Landstra heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Ambtenarenrecht
  • Onderwijsrecht
  • Arbeidsmediation
  • Collectief ontslag
  • Medezeggenschap

Op grond van deze registratie is Frans verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Dit is wat klanten zeggen over Frans

Marieke uit Groningen
”Frans is betrokken met de organisatie en staat je bij met goed en persoonlijk advies.”

Ramona uit Emmeloord
”Ik werd niet alleen juridisch heel sterk en zeker begeleid, ik werd daarnaast ook sterk bijgestaan in mijn onzekerheid en de stress die ik op dat moment ervaarde.”

Anoniem uit IJhorst
”Frans heeft met met zijn inzet het maximale voor mij eruit gehaald.

 

Artikelen van Frans Landstra

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon