Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Om de kwaliteit van zorg te borgen moeten zorginstellingen en zorgprofessionals zich aan verschillende wetten houden, zoals de Wkkgz, de Wet Zorg & Dwang, de Wvvgz en de Wet BIG. Ook jij moet op hoofdlijnen van deze wetten op de hoogte zijn. Ze brengen namelijk ook verplichtingen voor HR mee, bijvoorbeeld als je medewerkers gaat aannemen. En op het moment dat er onverhoopt sprake is van ondeskundig, onzorgvuldig of grensoverschrijdend gedrag, schrijven deze wetten vaak voor welke stappen je moet zetten. Moet je bijvoorbeeld een sanctie opleggen? Of een melding maken bij de IGJ?

Resultaat

Na afloop van dit webinar ben je op de hoogte van de voor jou relevante kwaliteitseisen in de zorg. Je weet welke verplichtingen je hebt als je zorgpersoneel gaat aannemen. Ook weet je precies hoe je vanuit HR moet handelen als er onverhoopt sprake is van ondeskundig, onzorgvuldig of grensoverschrijdend gedrag.

Inhoud webinar

Tijdens het webinar staan we onder meer stil bij de volgende vragen:

 • Welke van de kwaliteitswetten zijn op mijn organisatie van toepassing?
 • Wanneer moet ik een VOG opvragen en voor wie?
 • Kan ik tot een beëindiging van het dienstverband komen wanneer de werknemer geen geldige VOG afgeeft? Of is dat zelfs een verplichting? Hoe kan ik dat het beste regelen in de arbeidsovereenkomst?
 • Wat houdt de vergewisplicht in?
 • Wanneer is er sprake van een incident en wanneer is er sprake van een calamiteit in de zorgverlening? En welke verplichtingen vloeien daaruit voort?
 • Wanneer overtreedt een werknemer de verplichtingen vanuit de Wet Zorg en Dwang (VVT en GHZ) en de Wvvgz (GGZ)? Hoe werkt dat door in de arbeidsrelatie?
 • Hoe zit het met het laten verlopen van een herregistratie in de Wet BIG? Mag iemand dan nog wel aan het werk?
 • Welke vervolgstappen moeten worden genomen in geval van onbevoegd en of onbekwaam handelen? 
 • Wanneer moet ik een melding doen bij de Inspectie? Wat zijn de consequenties als ik dat niet doe?
 • Wanneer is er sprake van ernstig disfunctioneren in het kader van de Wkkgz?
 • En als je tot beëindiging van het dienstverband wil overgaan: wat is dan nodig?
 • Mag je eigenlijk nog wel een beëindigingsovereenkomst sluiten? Wat vindt de Inspectie daarvan?

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085-2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht