Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Grensoverschrijdend gedrag in de zorg, hoe moet je daarmee om gaan?

Dit webinar staat in het teken van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bij zorginstellingen. Het kan gaan van intimidatie, pesten tot aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tussen collega’s onderling, maar ook tussen leidinggevende en ondergeschikten of de relatie met de cliënt. Dit raakt de zorginstelling, want die moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor haar medewerkers en voor goede zorg aan haar cliënten. En natuurlijk raakt dit ook de betrokken medewerkers.

In dit webinar bespreken we de route en de hobbels die je tegen kunt komen bij grensoverschrijdend gedrag. We putten daarbij uit veel praktijkvoorbeelden. Concreet en praktisch dus!

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je welke stappen je moet zetten wanneer er vermoedens zijn van grensoverschrijdend gedrag.

Inhoud webinar

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

 • hoe moet je handelen wanneer er vermoedens rijzen van grensoverschrijdend gedrag?
 • wat wordt er verstaan onder grensoverschrijdend gedrag?
 • wanneer moet je een onderzoek laten verrichten?
 • kan dit een intern of extern onderzoek zijn?
 • zijn protocollen en gedragscodes van belang?
 • in hoeverre zijn collega’s verplicht om verklaringen af te geven? Kan dit anoniem?
 • moet het onderzoeksrapport gedeeld worden en hoe zit dat met hoor- en wederhoor?
 • kun jij bij vermoedens van grensoverschrijdend gedrag de medewerker op non-actiefstellen of schorsen?
 • wat gebeurt er als je het grensoverschrijdende gedrag niet kunt bewijzen omdat het bijvoorbeeld ‘het ene woord tegen het andere woord’ is?
 • maakt het nog verschil of de medewerker het grensoverschrijdende gedrag heeft vertoond bij een collega, leidinggevende of cliënt?
 • hoe ga je om met verwanten van een cliënt, wanneer een medewerker grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond bij een cliënt?
 • welke maatregelen zijn passend bij grensoverschrijdend gedrag?
 • in hoeverre moet de IGJ op de hoogte worden gesteld?

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Wanneer

Dit webinar wordt gehouden op donderdag 21 september a.s. van 09:00 – 10:00.

Kosten

Deelname aan dit webinar kost € 95,– excl. btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

De Masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met Anneleen op. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht