Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Functies kunnen na verloop van tijd wijzigen. De werkzaamheden die de werknemer in de praktijk uitvoert sluiten dan niet meer goed aan bij de functiebeschrijving. Nu zijn er in de zorgcao’s zogenoemde ‘herwaardering- en indelingsprocedures’ opgenomen. Als werkgever kan je zo’n procedure starten, maar je werknemer mag hiervoor ook het initiatief nemen.

Weet jij hoe deze procedures werken? Wat je moet doen en hoe de toetsing eruitziet? En hoe het precies zit als de functie lager of hoger wordt ingedeeld dan de oorspronkelijke functie? Tijdens dit webinar krijg je het antwoord op deze en andere vragen.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je wanneer de werknemer en de werkgever een beroep kunnen doen op de herwaardering- en indelingsprocedure in jullie cao. Je weet ook hoe die procedures eruit zien, wat het toetsingskader is en hoe het precies zit als de functie lager of hoger wordt ingeschaald.

Inhoud

Tijdens het webinar komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • In welke gevallen staan de herwaardering- en indelingsprocedure open?
  • Wat moet de werkgever of de werknemer hiervoor aantonen?
  • Hoe komt de nieuwe functieomschrijving tot stand?
  • Hoe zit het als de werknemer het niet eens is met de nieuwe functieomschrijving? Kan de werknemer dit door een externe laten toetsen?
  • Wat gebeurt er als we het niet eens worden over de inhoud van de nieuwe functieomschrijving?
  • Hoe wordt de nieuwe functieomschrijving gewogen? En hoe zit het als de werknemer het niet eens is met de indeling in FWG?
  • Als de functie hoger wordt ingeschaald, per wanneer heeft de werknemer dan recht op de die hogere inschaling? En hoe werkt dat precies?
  • En andersom als de functie lager wordt ingeschaald, hoe zit het dan?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg, als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 – 27 33 586 of  academy@hanzeadvocaat.nl.


Terug naar het overzicht