Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Functies kunnen na verloop van tijd wijzigen. De werkzaamheden die de werknemer in de praktijk uitvoert sluiten dan niet meer goed aan bij de functiebeschrijving. Nu zijn er in de zorgcao’s zogenoemde ‘herwaardering- en indelingsprocedures’ opgenomen. Als werkgever kan je zo’n procedure starten, maar je werknemer mag hiervoor ook het initiatief nemen.

Weet jij hoe deze procedures werken? Wat je moet doen en hoe de toetsing eruitziet? En hoe het precies zit als de functie lager of hoger wordt ingedeeld dan de oorspronkelijke functie? Tijdens dit webinar krijg je het antwoord op deze en andere vragen.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je wanneer de werknemer en de werkgever een beroep kunnen doen op de herwaardering- en indelingsprocedure in jullie cao. Je weet ook hoe die procedures eruit zien, wat het toetsingskader is en hoe het precies zit als de functie lager of hoger wordt ingeschaald.

Inhoud

Tijdens het webinar komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • In welke gevallen staan de herwaardering- en indelingsprocedure open?
  • Wat moet de werkgever of de werknemer hiervoor aantonen?
  • Hoe komt de nieuwe functieomschrijving tot stand?
  • Hoe zit het als de werknemer het niet eens is met de nieuwe functieomschrijving? Kan de werknemer dit door een externe laten toetsen?
  • Wat gebeurt er als we het niet eens worden over de inhoud van de nieuwe functieomschrijving?
  • Hoe wordt de nieuwe functieomschrijving gewogen? En hoe zit het als de werknemer het niet eens is met de indeling in FWG?
  • Als de functie hoger wordt ingeschaald, per wanneer heeft de werknemer dan recht op de die hogere inschaling? En hoe werkt dat precies?
  • En andersom als de functie lager wordt ingeschaald, hoe zit het dan?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg, als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 20 juni 2023 van 09:30 uur tot 10:30 uur.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

 

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anneleen. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht