Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Ontslag op staande voet geven, zo doe je dat!

Ontslag op staande voet is het zwaarste middel dat je als werkgever kunt inzetten. Van de één op andere dag is je collega zijn baan kwijt, heeft hij geen recht meer op loon en heeft hij geen recht op een ww-uitkering (tenminste…. als het ontslag op staande voet overeind blijft bij een rechter). Liever zet je dit zware middel niet in, maar het komt in de praktijk toch wel regelmatig voor. Bijvoorbeeld omdat de werknemer het écht te bont heeft gemaakt en een minder zware maatregel niet passend is. Daarom is het goed om te weten met welke spelregels je rekening moet houden en welke stappen je concreet moet zetten.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je precies hoe je een ontslag op staande voet geeft. Je kent de spelregels en de risico’s die aan een ontslag op staande voet kleven. Ook weet je waar rechters op letten bij een ontslag op staande voet.

Inhoud

Tijdens het webinar staan we onder meer stil bij de volgende vragen:

  • Wanneer kun je een ontslag op staande voet geven? Zijn er ook situaties waarin je geen keuze hebt en ontslag op staande voet móet geven?
  • Welke belangen spelen een rol bij een ontslag op staande voet?
  • Hoe lang mag je onderzoek doen voordat je over moet gaan tot het geven van ontslag op staande voet? Hoe pak je zo’n onderzoek aan? 
  • Moet je de werknemer eerst waarschuwen?
  • Welke termijnen gelden er voor het geven van ontslag op staande voet?
  • Maakt het nog verschil dat je een personeelshandboek hebt waarin gedragingen zijn opgenomen die binnen jullie organisatie niet geaccepteerd worden?
  • Heeft de werknemer die ontslag op staande voet heeft gekregen recht op een vergoeding?
  • Moet je nog de eindafrekening betalen aan de werknemer? Of mag die verrekend worden met evt. schade? En als je geen schade hebt, wat dan?
  • Hoe wordt een ontslag op staande voet getoetst door de rechter?

Voor wie

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht