Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Ontslag op staande voet geven, zo doe je dat!

Het ontslag op staande voet is het zwaarste middel dat een werkgever kan inzetten. Van de één op andere dag is de werknemer zijn baan kwijt, heeft hij geen recht meer op loon en heeft hij geen recht op een ww-uitkering. Tenminste…. als het ontslag op staande voet overeind blijft bij een rechter. 

Liever zet je dit zware middel niet in, maar het komt in de praktijk toch wel regelmatig voor. Bijvoorbeeld omdat de werknemer het écht te bont heeft gemaakt en een minder zware maatregel niet passend is. Daarom is het goed om te weten met welke spelregels je rekening moet houden en welke stappen je concreet moet zetten.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet hoe je een ontslag op staande voet geeft. Je kent de spelregels en de risico’s die aan een ontslag op staande voet kleven. 

Inhoud

We staan stil bij o.a. de volgende vragen:

  • In welke situaties kun je een ontslag op staande voet geven? Zijn er ook situaties waarin je geen keuze hebt en per se over moet gaan tot ontslag op staande voet? Welke belangen spelen een rol?
  • Hoe wordt een ontslag op staande voet getoetst door de rechter?
  • Hoe lang mag je onderzoek doen voordat je over moet gaan tot het geven van ontslag op staande voet? Hoe pak je zo’n onderzoek aan? 
  • Moet je eerst de werknemer waarschuwen?
  • Welke termijnen gelden er voor het geven van ontslag op staande voet?
  • Maakt het nog verschil dat je een personeelshandboek hebt waarin gedragingen zijn opgenomen die binnen jullie organisatie niet geaccepteerd worden?
  • Heeft de werknemer die ontslag op staande voet heeft gekregen recht op een vergoeding?
  • Moet je nog de eindafrekening betalen aan de werknemer? Of mag die verrekend worden met evt. schade? En wat als je geen schade hebt, wat geldt dan? 

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op donderdag 16 februari 2023 van 09:30 – 10:30 uur (online)

Kosten

Deelname aan dit webinar kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht