Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Soms zit een traject met een medewerker muurvast: leidinggevende en medewerker staan lijnrecht tegenover elkaar en er lijkt geen enkele opening te komen voor een oplossing. Bijvoorbeeld omdat de medewerker zich niet kan vinden in de verbeterpunten. Of als er harde woorden gevallen zijn tussen de leidinggevende en de medewerker, waardoor de relatie onder druk is komen te staan.

Er zijn nog veel meer voorbeelden te noemen die kunnen leiden tot scheurtjes in de arbeidsrelatie. Of zelfs tot conflicten. Het is in ieders belang dat zulke conflicten snel worden opgelost. Dat kan met mediation.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je meer over de voor- en nadelen van mediation, de randvoorwaarden en de looptijd van een meditiationtraject. Je weet wanneer je mediation het beste kunt inzetten en kunt vertellen hoe het proces eruit gaat zien. Ook krijg je tips en tricks mee over hoe je een mediationtraject het beste aan kunt vliegen.

Inhoud

Tijdens het webinar komen onder de volgende vragen aan de orde:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van mediaton?
  • Hoe kun je mediation strategisch het beste in zetten? In welke soort casussen?
  • Wat zijn de kosten van een mediationtraject? Wie betaalt deze kosten?
  • Een goede mediator, hoe vind je die?
  • Hoe zit het met geheimhouding/vertrouwelijkheid van  mediation?
  • Wat is de duur van zo’n mediationtraject?
  • Het liefst wil ik afscheid nemen van mijn medewerker, is dit slim om dit tijdens het mediationtraject aan te kaarten?
  • Is het niet (veel) sneller om een procedure bij de kantonrechter op te starten vanwege een ‘verstoorde arbeidsverhouding’?
  • Kan mediation ook worden ingezet als er problemen zijn binnen een heel team?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie?

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht