Financiële gevolgen ontslag

Met een ontslag verlies je niet alleen je werk. Het heeft ook verstrekkende financiële gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het recht op WW, de gevolgen voor je pensioenopbouw, toeslagen, belastingen, aftrek hypotheekrente.
Vanuit een vast salaris, kom je in een situatie van onzekerheid en onduidelijkheid naar de toekomst. Veel van onze klanten maken zich dan ook - terecht - zorgen over hun financiële situatie na het ontslag.  Daarmee is het van belang om in kaart te brengen hoe je financiële situatie er voor en na het ontslag uit gaat zien.

Financial planning, dat moet iedereen doen!

hulp bij financiële gevolgen ontslag

"Aan de hand van een goed inzicht in de financiële situatie, kun je beter adviseren over de financiële gevolgen. Dit heet financial planning. Aan de hand van het plaatje wat dan ontstaat, kan immers een veel betere keuze worden gemaakt welke stappen in het ontslagtraject gemaakt moeten worden."

Wat gebeurt er met financial planning?

Wat zijn de fiscale gevolgen en voorwaarden van je ontslag? Zijn er fiscale mogelijkheden om je ontslagvergoeding te besteden? Hoe lang kun je met de ontslagvergoeding op hetzelfde inkomensniveau blijven.
Al deze vragen hangen mede af van de vraag in welke financiële levensfase je je bevindt. Een goede adviseur brengt dit in kaart en kijkt daarbij onder andere naar je pensioensituatie, een eventuele aflossing van je eigen huis, de bekostiging van de studie van kinderen, een tweede huis of boot, hobby's en alle andere mogelijke wensen.

Financial planning via Hanze advocaat

Wij brengen je graag in contact met de financieel specialisten in ons netwerk. In een gesprek wordt bekeken wat ze voor je kunnen betekenen. De kosten van een traject nemen we mee in de onderhandelingen met je werkgever. 

Heb je een vraag over financial planning?

Bel ons gerust als je nog vragen hebt. Als je het formulier invult dan krijg je zo spoedig mogelijk van ons een antwoord.

Het financieel advies gaf me rust voor de toekomst. Met de ontslagvergoeding kon ik voorlopig op dezelfde voet doorleven.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.