Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Financiële gevolgen ontslag 

Met een ontslag verlies je niet alleen je werk. Het heeft ook verstrekkende financiële gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het recht op WW, de gevolgen voor je pensioenopbouw, toeslagen, belastingen, aftrek hypotheekrente. Vanuit een vast salaris, kom je in een situatie van onzekerheid en onduidelijkheid naar de toekomst. Veel van onze klanten maken zich dan ook – terecht – zorgen over hun financiële situatie na het ontslag.  Daarmee is het van belang om in kaart te brengen hoe je financiële situatie er voor en na het ontslag uit gaat zien.

Financial planning, dat moet iedereen doen!

“Aan de hand van een goed inzicht in de financiële situatie, kun je beter adviseren over de financiële gevolgen. Dit heet financial planning. Aan de hand van het plaatje wat dan ontstaat, kan immers een veel betere keuze worden gemaakt welke stappen in het ontslagtraject gemaakt moeten worden.”

Wat gebeurt er met financial planning?

Wat zijn de fiscale gevolgen en voorwaarden van je ontslag? Zijn er fiscale mogelijkheden om je ontslagvergoeding te besteden? Hoe lang kun je met de ontslagvergoeding op hetzelfde inkomensniveau blijven.

Al deze vragen hangen mede af van de vraag in welke financiële levensfase je je bevindt. Een goede adviseur brengt dit in kaart en kijkt daarbij onder andere naar je pensioensituatie, een eventuele aflossing van je eigen huis, de bekostiging van de studie van kinderen, een tweede huis of boot, hobby’s en alle andere mogelijke wensen.

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!