Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van de computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren te onthouden. Je kunt deze cookies uitzetten via de browser. Lees meer

Je leest de privacy- en cookieverklaring van Hanze advocaat. Hanze advocaat is een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Kort samengevat houdt Hanze advocaat zich bezig adviseren, procederen maar ook het delen van kennis door het geven van cursussen, opleidingen en webinars.

De contactgegevens van Hanze advocaat zijn:

Hanze advocaat B.V.
Guyotplein 5-1
9712 NX Groningen
KvK: 02096178
Telefoonnummer: 085- 2733586
e-mailadres: info@hanzeadvocaat.nl

Zorgvuldigheid persoonsgegevens

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Hanze advocaat verwerkt worden. Het is daarom goed dat je weet wat met jouw gegevens gedaan wordt, waarom en wat jouw rechten zijn. Daarover gaat deze verklaring.

Hanze advocaat respecteert de privacy van alle bezoekers van haar website, haar (potentiële) cliënten, (potentiële) relaties en sollicitanten. Hanze advocaat gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Deze gegevens worden niet verkocht of verhandeld. Ook worden deze gegevens niet gedeeld met derden, tenzij je hiervoor toestemming geeft, het noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst, om te voldoen aan een wettelijke verplichting of wanneer we een gerechtvaardigd belang hebben.

Persoonsgegevens die Hanze advocaat verwerkt

Hanze advocaat verwerkt jouw persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf aan ons verstrekt of dat deze zijn verstrekt door derden zoals wederpartijen. De volgende gegevens worden door ons verwerkt:

  • voor- en achternaam;
  • geslacht;
  • geboortedatum;
  • functie;
  • de organisatie waarvoor je werkzaam bent (indien van toepassing);
  • geboorteplaats;
  • adresgegevens;
  • telefoonnummer;
  • e-mailadres;
  • overige persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt bijvoorbeeld door het invullen van ons contactformulier;
  • (geanonimiseerde) gegevens over jouw activiteiten op onze website.

Wij verwerken jouw gegevens alleen met een gerechtvaardigd belang, om uitvoering te geven aan een overeenkomst, op grond van een wettelijke verplichting of omdat je ons toestemming hebt gegeven.

Sollicitatieprocedure

Hanze advocaat verwerkt jouw persoonsgegevens doordat je deze in het sollicitatieproces zelf aan ons verstrekt, bijvoorbeeld door middel van je CV en sollicitatiebrief.

Heb je de functie niet gekregen? Sollicitatiegegevens van jou bewaren we maximaal 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Je kunt toestemming aan ons geven om jouw gegevens langer te mogen bewaren. Bijvoorbeeld omdat er op een later tijdstip mogelijk een passende functie komt. We bewaren dan jouw gegevens maximaal 1 jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure.

Doel van de verwerking

Hanze advocaat verwerkt jouw gegevens voor de volgende doelen:

  • om in staat te zijn contact met je op te nemen naar aanleiding van jouw verzoek, vraag, opdracht of sollicitatie;
  • om uitvoering te kunnen geven aan onze dienstverlening(sovereenkomst) met jou;
  • voor het versturen van nieuwsbrieven;
  • voor commerciële doeleinden (direct marketing);
  • het analyseren en verbeteren van de dienstverlening van Hanze advocaat en het doen van marktonderzoek;
  • voor werving en selectie.

Soms is het noodzakelijk om je gegevens te delen met derden om uitvoering te geven aan onze dienstverlening. Bijvoorbeeld bij het voeren van een gerechtelijk procedure, in de communicatie met een wederpartij, bij een waarneming door een andere advocaat, bij het inschakelen van een deskundige of een derde die in opdracht van ons gegevens verwerkt. Ook kan hiertoe soms een wettelijk verplichting bestaan. Schakelen wij iemand anders in die namens ons jouw gegevens verwerkt, dan sluiten wij daarmee een verwerkersovereenkomst af zodat ook zij verantwoordelijk zijn om zorgvuldig met jouw gegevens wordt omgegaan.

Nieuwsbrief

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze diensten en aanverwante zaken. Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees of omdat je eerder een aanverwante dienst of product van ons hebt afgenomen. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je ieder moment weer kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Bewaartermijn

Hanze advocaat bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Hanze advocaat hanteert voor afgeronde dossiers de in de advocatuur gebruikelijke bewaartermijnen, o.a. rekening houdende met de verjaringstermijn voor beroepsaansprakelijkheid en het controleren van een mogelijk ‘tegenstrijdig belang’. Dit maakt dat de bewaartermijn minimaal 7 jaar is.

Als je een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of wanneer je ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van jouw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Als je deel hebt genomen aan een opleiding/cursusdag/webinar van Hanze advocaat dan worden je gegevens tot maximaal 2 jaar na afronding van de opleiding/cursusdag/webinar bewaard.

Beveiliging

Hanze advocaat zorgt voor passende technische en organisatorische maatregelen om verlies of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens tegen te gaan. Enkele van deze maatregelen zijn:

  • de website van Hanze advocaat is beveiligd met een SSL-certificaat. Hiermee wordt vertrouwelijke informatie, bijvoorbeeld die wordt verstrekt via een contactformulier, versleuteld verzonden;
  • de gegevens worden beheerd in elektronische systemen die beveiligd zijn met een wachtwoord. Er is waar nodig sprake van een tweetrapsverificatie. Bij de tweetrapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Hanze advocaat;
  • bij de inschakeling van derden maken we in de verwerkersovereenkomst afspraken over de beveiligingsmaatregelen.

Gebruik van cookies en Google Analytics

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de  browser op de harde schijf van de computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren te onthouden. Je kunt deze cookies uitzetten via de browser.

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken en hoe effectief onze Adwords-advertenties bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. Deze verkregen informatie wordt met het adres van je computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Lees hier het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

Klikgedrag en bezoekgegevens

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van je computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd. Deze worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Hiermee optimaliseren wij ook de werking van de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren.

LinkedIn, Facebook en Twitter

Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door LinkedIn, Facebook en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie boven). Hanze advocaat heeft geen toezicht op en is niet verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens door deze partijen. Lees daarom de privacyverklaring van LinkedIn, Facebook en van Twitter (die regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met je persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Jouw rechten

  • recht op inzage en rectificatie

Je hebt het recht om jouw gegevens op te vragen die bij Hanze advocaat vastgelegd en bewaard worden. Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten aanpassen door Hanze advocaat.

  • recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Hanze advocaat zijn vastgelegd? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

  • recht op overdracht

Mocht je gegevens nodig hebben die bij Hanze advocaat worden bewaard in het geval je overstapt naar een andere partij, dan heb je recht op overdracht. Hanze advocaat draagt jouw gegevens dan over naar de andere partij.

  • recht op stop gegevensgebruik

Wil je niet dat Hanze advocaat jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op een beperking op – of het stopzetten van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

  • recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Hanze advocaat niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dat kan via deze link.

Het gebruik maken van jouw rechten kan via info@hanzeadvocaat.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek door jou is gedaan vragen wij je om een kopie van jouw identiteitsbewijs mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de stroom met nummer onderaan het document), het documentnummer en het BSN onleesbaar. Dit ter bescherming van jouw privacy. Hanze advocaat reageert op jouw verzoek zo snel mogelijk, maar in beginsel binnen 4 weken.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

De regels over bescherming van persoonsgegevens kunnen voortdurend veranderen. Hanze advocaat behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy- en cookieverklaring. Controleer daarom regelmatig deze verklaring op onze website www.hanzeadvocaat.nl

Versie juni 2018

Heb je een vraag?

Is iets niet duidelijk of kun je de gewenste informatie niet vinden? Stel dan hier je vraag.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon

Hanze advocaat vind
je op deze locaties

locaties