Ontslag op staande voet gekregen, wat nu?

Bij een ontslag op staande voet bel je meteen een ontslagspecialist. Dat is het beste advies wat we je kunnen geven. Je staat immers per direct op straat, krijgt geen salaris meer, maar ook geen uitkering. En ook als je zelf denkt dat het ontslag terecht is, moet je ons bellen. We krijgen het ontslag op staande voet bijna altijd van tafel. Bel gratis 085 - 27 33 586 en we vertellen je gelijk wat we voor je kunnen betekenen.

Woede en frustratie

william seijbel assisteert je na ontslag op staande voet

"Bij een ontslag op staande voet spelen altijd veel emoties. Het is dan ontzettend moeilijk je hoofd koel te houden. Tegelijkertijd is een ontslag op staande voet het meest verstrekkende middel wat een werkgever kan toepassen en is het aan heel veel regels gebonden. Samen bepalen we of je werkgever zich bij het ontslag aan die regels heeft gehouden. We bespreken ook welke strategie we gaan volgen: het ontslag aanvechten of onder voorwaarden accepteren."

Ontslag op staande voet, wanneer mag dat?

Voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet moet er sprake zijn van bijzondere omstandigheden die zo’n ingrijpende maatregel rechtvaardigt. Zoals de wet stelt: er moet een ‘dringende reden’ zijn. Het ontslag mag alleen worden gegeven als er echt geen andere mogelijkheden zijn én van een werkgever redelijkerwijs niet kan worden verwacht dat hij een ‘normale’ ontslagprocedure voert.

Persoonlijke omstandigheden

Bij elk ontslag op staande voet is er een 'andere kant' van het verhaal. Dat gaat vaak om persoonlijke omstandigheden. Een rechter neemt die kant van het verhaal serieus. Daarmee is er altijd wat te 'winnen' en kunnen we met je werkgever tot een passende oplossing komen.

Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

Dankzij mijn advocaat werd mijn naam gezuiverd

Mijn werkgever gaf mij de keuze: of tekenen voor mijn ontslag of ontslag op staande voet. Ik was volledig overdonderd en heb maar getekend. Uiteindelijk zijn we toch nog rond de tafel gegaan en kwamen we tot overeenstemming. Er kwam een einde aan  het dienstverband, maar mijn naam werd gezuiverd. Ik kreeg ook een ontslagvergoeding. Binnen een paar maanden heb ik weer een nieuwe baan gevonden.

Altijd in de buurt

7 tips bij ontslag op staande voet

  • 1. Blijf altijd kalm, rustig en beheerst
  • 2. Ga niet in discussie met je werkgever
  • 3. Maak aantekeningen van wat er gezegd wordt
  • 4. Vraag om een schriftelijke bevestiging van het ontslag
  • 5. Lever (nog) geen telefoon, laptop, auto of sleutels in
  • 6. Laat weten dat je het er niet mee eens bent en dat beschikbaar blijft voor je werk
  • 7. Schakel zo snel mogelijk een ontslagspecialist in
Direct contact
Hanze advocaat: erg professioneel en een steun tijdens deze moeilijke situatie

Online afspraak maken

Met het onderstaande formulier maak je direct een afspraak met onze specialisten.