Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Afscheid nemen van een zieke werknemer: onmogelijk of kan het toch?

Zieke medewerkers hebben op zich 104 weken ontslagbescherming. Het uitgangspunt is daarbij dat er in die twee jaar re-integratie  in de eigen of in een passende functie plaatsvindt. Maar het komt heel vaak voor dat er desondanks gesprekken plaatsvinden over een eerder afscheid. Bijvoorbeeld omdat de werknemer niet meewerkt aan re-integratie. Of omdat er ook een conflict speelt en jullie eigenlijk niet willen dat de zieke medewerker terugkeert. Of omdat de medewerker zelf te kennen geeft niet meer gelukkig te zijn bij de organisatie of mogelijk in een opwelling zelf zijn arbeidsovereenkomst al heeft opgezegd.

Tijdens dit webinar bespreken we welke mogelijkheden je dan hebt en met welke aandachtspunten je rekening moet houden.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je alles over het ontslag van een zieke werknemer binnen de 104 weken termijn. Je weet welke mogelijkheden je hebt om binnen de kaders van de wet afscheid te nemen van je werknemer.

Inhoud webinar

In het webinar komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • Welke mogelijkheden zijn er om afscheid te nemen van mijn zieke werknemer? Hoe zit dat als een werknemer niet meewerkt aan re-integratie? En maakt het verschil als de zieke werknemer zelf niet meer terug wil keren binnen de organisatie?
  • Mijn werknemer en ik besluiten een beëindigingsovereenkomst te sluiten, hoe leg ik de afspraken hierin goed vast zodat later geen discussies ontstaan? Waar moet ik op letten?
  • Kan mijn werknemer in plaats van een WW-uitkering ook een Ziektewetuitkering krijgen als hij nog niet kan voldoen aan de sollicitatieplicht?
  • Mijn organisatie is eigenrisicodrager voor de Ziektewet, waar moet ik rekening mee houden?
  • Hoe zit het als ik een werknemer ziek uit dienst meld, gaat mijn premie dan omhoog? Of kan ik de werknemer beter eerst hersteld melden?
  • Mijn zieke werknemer zegt zelf zijn arbeidsovereenkomst op. Wat moet ik dan doen?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht