Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Afscheid nemen van een ziekte werknemer tijdens de 104 weken wachttijd. Onmogelijk of kan het toch?

Een zieke werknemer heeft ontslagbescherming gedurende 104 weken. Het uitgangspunt is dat de werknemer gedurende deze termijn re-integreert in de eigen of in een passende functie. Het komt voor dat al voor afloop van deze 104 weken periode over afscheid nemen wordt gesproken. Bijvoorbeeld omdat de werknemer niet meewerkt aan re-integratie of omdat de organisatie eigenlijk niet wil dat de werknemer terugkeert al dan niet doordat er ook een conflict speelt. Of omdat de werknemer zelf te kennen geeft niet meer gelukkig te zijn bij de organisatie of mogelijk in een opwelling zelf zijn arbeidsovereenkomst al heeft opgezegd.

Tijdens dit webinar wordt besproken welke mogelijkheden een organisatie heeft om voor afloop van de 104 weken periode de arbeidsovereenkomst te beëindigen en met welke aandachtspunten rekening gehouden moet worden.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je hoe het zit met het ontslag van de zieke werknemer voor afloop van de 104 weken termijn. Je weet welke mogelijkheden er zijn binnen de kaders van de wet om afscheid te nemen van je werknemer.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Inhoud webinar

In het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • Welke mogelijkheden zijn er om afscheid te nemen van mijn zieke werknemer? Hoe zit dat als een werknemer niet meewerkt aan re-integratie? En maakt het verschil als de zieke werknemer zelf niet meer terug wil keren binnen de organisatie?
  • Mijn werknemer en ik besluiten een beëindigingsovereenkomst te sluiten, hoe leg ik de afspraken hierin goed vast zodat later geen discussies ontstaan? Waar moet ik opletten?
  • Kan mijn werknemer in plaats van een WW-uitkering ook een Ziektewetuitkering krijgen als hij nog niet kan voldoen aan de sollicitatieplicht?
  • Mijn organisatie is eigenrisicodrager voor de Ziektewet, waar moet ik rekening mee houden?
  • Hoe zit het als ik een werknemer ziek uit dienst meld, gaat mijn premie dan omhoog? Of kan ik de werknemer beter eerst hersteld melden?
  • Mijn zieke werknemer zegt zelf zijn arbeidsovereenkomst op. Wat moet ik dan doen?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor HR

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 4 april a.s. van 09:30 tot 10:30 uur.

Kosten

Deelname aan dit webinar kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht