Arbeidsconflict, het begin van een moeilijke periode

Iedereen komt op z'n werk wel eens zaken tegen waarvan je niet precies weet hoe het zit. Meestal zijn het relatief eenvoudige vragen. Op internet kun je daar snel een antwoord op vinden. Soms gaat het om een lastiger vraag of ontstaat er een verschil van mening met je werkgever. Dit kan gemakkelijk uitmonden in een arbeidsconflict en wellicht zelfs een ontslagaanzegging.

Duidelijk advies in heldere taal

annemiek poortman helpt je bij een arbeidsconflict

"Juridische problemen zijn ingewikkeld en zitten ook nog eens vol met moeilijk taalgebruik.  Maar niet bij ons. We vertellen je in helder taalgebruik wat je mogelijkheden zijn en hoe je het moet aanpakken. Vervolgens bepalen we samen de strategie en begeleiden we je in de gesprekken met je werkgever."

Wanneer is het een arbeidsconflict?

Bij een verschil van mening is er natuurlijk nog geen sprake van een conflict. Maar ook dan is het goed om je te laten adviseren over je rechtspositie. Zeker als het over jouw functioneren of houding en gedrag gaat. Een arbeidsconflict wordt het wanneer je werkgever je verplicht iets te doen (of juist niet te doen), terwijl je het daar niet mee eens bent. Of als je werkgever consequenties verbindt aan je gedrag en je de wacht aanzegt.

8 tips bij een (dreigend) arbeidsconflict

  1. Probeer altijd rustig en kalm te blijven en ervoor te zorgen dat de situatie niet escaleert
  2. Bespreek zo snel mogelijk - bijvoorbeeld met een (andere) leidinggevende - waar je tegenaan loopt: maak dingen helder en bespreekbaar.
  3. Blijf altijd kritisch naar jezelf kijken. Wat voor uitwerking heeft jouw gedrag op anderen, wat is jouw rol in de ontstane situatie?
  4. Voordat een meningsverschil een conflict wordt, kun je overleggen met je P&O-adviseur, vertrouwenspersoon of de bedrijfsmaatschappelijk werker.
  5. Het is altijd belangrijk om goede notities te maken van alles wat er gebeurt. In een later stadium kunnen deze aantekeningen van belang zijn. Verzamel alle correspondentie die met de kwestie (in wording) te maken heeft en bewaar deze goed.
  6. Probeer helder te krijgen wat je precies verweten wordt en wat men vervolgens van je verlangd. Kun je daaraan voldoen en wat is daarvoor nodig?
  7. Kom je er samen niet uit, dan kan een bemiddelingstraject met een mediator uitkomst bieden. Via Hanze advocaat kun je namen van mediators krijgen.
  8. Leidt dit alles tot niets, schakel dan een Hanze advocaat in!

Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

'Ik was bureaumanager en kreeg een arbeidsconflict'

De aanpak van mijn zaak was zakelijk, correct, to the point en altijd in overleg met mij. Ik was tevreden met het resultaat. Ik kreeg een goede financiële ontslagregeling, waarbij ik bovendien de tijd kreeg om een andere baan te vinden.

Vaststellingsovereenkomst

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Wij checken hem graag voor een beter resultaat.

Lees meer

Ontslagvergoeding

Bij ontslag heb je vrijwel altijd recht op een ontslagvergoeding. Wil je weten hoe dat zit?

Lees meer

Arbeidsongeschiktheid

Is er gedoe over ziekte en re-integratie? Lees hier meer over je rechten.

Lees meer
Hanze advocaat had razendsnel door hoe het allemaal echt in elkaar zat


Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.