Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

In de zorg komt het regelmatig voor dat er medewerkers in- en uitgeleend wordt. De ene keer onder de noemer ‘detachering’ of ‘dienstverleningsovereenkomst’ en de andere keer onder collegiale inleen. Weet jij het verschil? En kan die in- en uitleen zomaar? Hoe zit het bijvoorbeeld met de BTW en aansprakelijkheid? Weet jij waar je op moet letten in de overeenkomsten waarin de in- en uitleen geregeld wordt?

Resultaat

Als je dit webinar hebt gevolgd weet je precies welke aandachtspunten er zijn bij het in- en uitlenen van medewerkers. Je weet het verschil tussen uitzending, detachering, payrolling en bemiddeling en je weet welke bepalingen je juist wél en juist niet in de onderliggende contracten moet opnemen.

Inhoud van het webinar

Tijdens het webinar staan we onder meer stil de volgende vragen:

  • Wat houdt het in- en uitlenen van medewerkers in?
  • Maakt de benaming van het contract nog uit?
  • Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden van de in- of uitgeleende kracht?
  • Moeten we een melding bij de KvK maken dat wij medewerkers inlenen of uitlenen? Ook als we dit maar heel af en toe doen?
  • Welke risico’s kleven er aan het in- en uitlenen van medewerkers?
  • En hoe zit dat binnen ons concern (als je bijvoorbeeld meerdere stichtingen of B.V.’s hebt)?

Voor wie

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit webinar wordt gegeven op maandag 12 februari 2024 van 16.00 tot 17.00 uur.

Kosten

De kosten van dit webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en personen met een Hanze Academy Unlimited of WebinarOnly abonnement is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Voor organisaties die een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement hebben zit deze training zelfs gratis of met korting in het pakket. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 – 27 33 586 of  academy@hanzeadvocaat.nl.


Terug naar het overzicht