Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Regelmatig ontvangen we vragen van zowel werknemers als werkgevers over verlofdagen. Er zijn ook allerlei soorten verlofdagen. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke of bovenwettelijke vakantiedagen, maar ook aan PLB-uren of LFB uren. Reden te meer om een webinar te besteden over dit onderwerp. Hoe zit het eigenlijk met de opbouw en opname van deze verlofsoorten? Wat staat er in de wet en wat voor aanvullende afspraken kun je maken? En wanneer vervallen de verlofdagen? En hoe zit het precies met de zieke werknemer die op vakantie wil? Of ziek wordt op vakantie? Of niet (tijdig) terugkomt van vakantie? Zomaar wat vragen die beantwoord worden tijdens dit webinar.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van het webinar weet je hoe het zit met de opbouw, opname, de waarde en verval van verlofuren. Ook ken je de bijzondere situaties zoals de positie van de zieke werknemer & vakantie en de werknemer die zonder toestemming vertrekt en/of niet terugkomt.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Inhoud webinar

In het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

 • Welke soorten verlofdagen kennen we? Welke dagen volgen uit de wet en welke uit de cao?
 • De opname en verval van verlofdagen, welke regels gelden er? En maakt het dan nog uit als het een wettelijke of bovenwettelijke vakantiedag is of een verlofdag uit de cao?
 • Mag je verplichte vrije dagen aanwijzen? En wie bepaalt eigenlijk wanneer een werknemer verlof opneemt?
 • Welke manieren zijn er om ervoor te zorgen dat mijn werknemer niet een stuwmeer aan verlofuren opbouwt?
 • Hoe lang is een verlofdag geldig? Geldt er een periode waarbinnen de werknemer zijn verlofdag moet opnemen? En verschilt dit per soort verlofdag?
 • Mag je vastleggen dat aan het einde van het jaar een beperkt aantal verlofdagen meegenomen mogen worden naar volgend jaar?
 • Welke verlofdagen neemt een werknemer eerst op? Hoe is deze volgorde?
 • Mag ik verlofdagen tijdens het dienstverband uitbetalen?
 • Hoe zit het als mijn werknemer vanwege ziekte niet in staat is geweest zijn (wettelijke) verlofdagen op te nemen?
 • Wat als mijn werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt, moet ik de opgenomen verlofdagen dan teruggeven?
 • Moet de zieke werknemer ermee akkoord gaan dat er vakantiedagen worden afgeschreven als hij verlof wil opnemen? En moet de bedrijfsarts daar nog iets van vinden?
 • Hoe zit het met de vakantie in tijden van corona? Hoe ga ik om met een werknemer die geen vakantie opneemt en daardoor een stuwmeer aan dagen heeft? Of hoe ga ik om met een werknemer die (op het laatste moment) zijn vakantie annuleert?
 • Wat is de waarde van een verlofdag? Moet er over een vakantiedag ook ORT of vakantietoeslag worden betaald?
 • Hoe pak ik het aan als de werknemer zonder mijn toestemming vertrekt of niet (tijdig) terugkeert van zijn vakantieadres?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 11 april a.s. van 09:30 – 10:30 uur

Kosten

Deelname aan het webinar kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl

Terug naar het overzicht