Het komt regelmatig voor dat zowel werkgever als de werknemer er samen voor kiezen om het dienstverband voort te zetten na de aow-gerechtigde leeftijd. Als werkgever wil je daarbij niet teveel risico lopen. Denk bijvoorbeeld aan ziekte of het risico dat de werknemer toch minder gaat presteren. Voor de aow-gerechtigde werknemer gelden er voor een aantal onderwerpen soepelere regels. In dit webinar staan we stil bij de wet- en regelgeving die geldt voor het dienstverband met een AOW-gerechtigde werknemer.

Resultaat

Na het volgen van het webinar weet je onder welke voorwaarden je een AOW-gerechtigde werknemer in dienst kunt houden of in dienst kunt nemen en welke risico’s spelen.

Hanze Academy Unlimited vanaf 970,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud van het webinar

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • kun je met een aow-gerechtigde werknemer een tijdelijke arbeidsovereenkomst sluiten?
  • welke verplichtingen heb ik als mijn aow-gerechtigde werknemer ziek wordt? Moet ik hem dan bijvoorbeeld 104 weken lang het loon doorbetalen en aan alle re-integratieverplichtingen voldoen? Of gelden er uitzonderingen?
  • Wat zijn mijn verplichtingen als mijn aow-gerechtigde werknemer toch niet goed meer kan presteren?
  • Als ik het dienstverband met mijn aow-gerechtigde werknemer alsnog wil beëindigen, moet ik dan een ontslagvergunning aanvragen of naar de kantonrechter? Of kan ik gewoon zijn dienstverband eenzijdig opzeggen als ik dat zou willen?
  • Hoe bereken ik de opzegtermijn voor deze werknemer?
  • Heeft mijn aow-gerechtigde werknemer recht op een transitievergoeding?
  • Moet ik onze cao ook toepassen op deze aow-gerechtigde werknemer?
  • Gelden de bepalingen over het wettelijke minimumloon ook voor de aow-gerechtigde? werknemer? En kan deze werknemer bijvoorbeeld ook een beroep doen op de Wet flexibel werken (bijvoorbeeld een beroep op urenvermeerdering of vermindering)?

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op maandag 22 november a.s. van 13:30 uur tot 15:00 uur via Teams.

Kosten

Het webinar kost € 95 exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Heb je bij Hanze advocaat een Arbeidsrecht Zonder Zorgen abonnement? Dan is deelname gratis!

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via deze link.

Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen via secretariaat@hanzeadvocaat.nl of 038-8200215.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch verhinderd bent op de dag waarop het webinar wordt gegeven dan is het altijd mogelijk om jezelf te laten vervangen door een collega. Mocht dat niet lukken dan geldt dat je je tot 4 weken van tevoren kosteloos kunt afmelden voor het webinar. Daarna zijn we genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren worden 100% van de kosten in rekening gebracht.

Liever Inhouse?

Deze masterclass organiseren we ook inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Deelnemen aan dit webinar?

Vul dan hier je gegevens in, we bevestigen meteen je aanmelding.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon