Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Het komt regelmatig voor dat zowel werkgever als de werknemer er samen voor kiezen om het dienstverband voort te zetten na de aow-gerechtigde leeftijd. Als werkgever wil je daarbij niet teveel risico lopen. Denk bijvoorbeeld aan ziekte of het risico dat de werknemer toch minder gaat presteren. Voor de aow-gerechtigde werknemer gelden er voor een aantal onderwerpen soepelere regels. In dit webinar staan we stil bij de wet- en regelgeving die geldt voor het dienstverband met een aow-gerechtigde werknemer.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je onder welke voorwaarden je een aow-gerechtigde werknemer in dienst kunt houden of in dienst kunt nemen en welke risico’s spelen.

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud van het webinar

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Moet ik het contract voor aow-gerechtigde leeftijd beëindigen of kan ik deze laten doorlopen? En hoe zit het met het pensioenbeding in de arbeidsovereenkomst of cao?
  • Kun je met een aow-gerechtigde werknemer een tijdelijke arbeidsovereenkomst sluiten?
  • Welke verplichtingen heb ik als mijn aow-gerechtigde werknemer ziek wordt? Moet ik hem dan bijvoorbeeld 104 weken lang het loon doorbetalen en aan alle re-integratieverplichtingen voldoen? Of gelden er uitzonderingen?
  • Wat zijn mijn verplichtingen als mijn aow-gerechtigde werknemer toch niet goed meer kan presteren?
  • Als ik het dienstverband met mijn aow-gerechtigde werknemer alsnog wil beëindigen, moet ik dan een ontslagvergunning aanvragen of naar de kantonrechter? Of kan ik gewoon zijn dienstverband eenzijdig opzeggen als ik dat zou willen?
  • Hoe bereken ik de opzegtermijn voor deze werknemer?
  • Heeft mijn aow-gerechtigde werknemer recht op een transitievergoeding?
  • Moet ik onze cao ook toepassen op deze aow-gerechtigde werknemer?
  • Gelden de bepalingen over het wettelijke minimumloon ook voor de aow-gerechtigde werknemer? En kan deze werknemer bijvoorbeeld ook een beroep doen op de Wet flexibel werken (bijvoorbeeld een beroep op urenvermeerdering of vermindering)?

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl