Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Het UWV toetst het ziekte- en re-integratietraject bij het einde van de 104 weken termijn. Als zij van mening is dat de re-integratie-activiteiten van de werkgever voldoende zijn volgt de WIA beoordeling. Tijdens deze periode wordt binnen organisaties afgewogen of de werknemer in dienst kan blijven of dat er beter afscheid genomen kan worden.

Dit webinar staat in het teken van beide situaties. Hoe zit het bijvoorbeeld met de loondoorbetalingsverplichting na 104 weken als er geen loonsanctie is opgelegd? Op welk loon heeft de werknemer dan recht en hoe zit dat als hij weer ziek wordt? Maar ook, hoe komen we tot een goede beëindigingsregeling? Moeten we daarbij wachten op de WIA-beschikking? Deze vragen en meer komen aan de orde in dit webinar.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je de spelregels die gelden na 104 weken ziekte, zowel bij voortzetting van het dienstverband als bij beëindiging ervan.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Inhoud webinar

In het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • hoe zit het met de arbeidsovereenkomst van mijn werknemer na 104 weken ziekte? Heb ik nog een loondoorbetalingsverplichting?
  • de werknemer kan nog een deel van zijn uren bij ons werkzaam blijven. Is het nou wel of niet verstandig om zijn arbeidsovereenkomst aan te passen? Wat zijn de voor- en nadelen?
  • als we tot een gedeeltelijke beëindiging van het dienstverband komen, is er dan recht op een gedeeltelijke transitievergoeding? En krijg ik die dan wel gecompenseerd van het UWV?
  • eigenlijk wil ik de duurzaamheid van de werkzaamheden van 104 weken ziekte laten toetsen, staat daar een maximale periode voor?
  • ben ik verplicht om de arbeidsovereenkomst aan te passen na 104 weken ziekte? Maakt het daarbij nog een verschil dat de bedrijfsarts heeft geoordeeld dat het maximale re-integratieresultaat is bereikt?
  • en hoe zit dat als ik volledig afscheid wil nemen van mijn zieke werknemer na 104 weken ziekte? Kan dat zomaar? En wat als de werknemer daar niet aan mee wil werken, kan ik dan een ontslagvergunning krijgen bij het UWV?
  • ik wil graag de transitievergoeding gecompenseerd zien door het UWV. Hoe bereken ik die en per welke datum? En wat moet ik dan aantonen bij het UWV?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op maandag 12 juni 2023 09:30 uur tot 10:30 uur.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anneleen. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht

Deelnemen aan het webinar?

Leuk! Vul hier je gegevens in en wij bevestigen gelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon