Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Als een werknemer 2 jaar (104 weken) ziek is, toetst het UWV het ziekte- en re-integratietraject. Als het UWV vindt dat je als werkgever hebt voldaan aan de re-integratieverplichtingen, volgt de WIA beoordeling. Als werkgever sta je dan voor de vraag of de werknemer in dienst kan blijven of dat jullie beter afscheid kunnen nemen.

In dit webinar staan we stil bij beide situaties. Hoe zit het bijvoorbeeld met de loondoorbetalingsverplichting na 104 weken als er geen loonsanctie is opgelegd? Op welk loon heeft de werknemer dan recht en hoe zit dat als hij weer ziek wordt? Maar ook, hoe komen we tot een goede beëindigingsregeling? Moeten we daarbij wachten op de WIA-beschikking? Deze vragen en meer komen aan de orde in dit webinar.

Resultaat

Als je dit webinar hebt gevolgd, ken de spelregels die gelden na 104 weken ziekte, zowel bij voortzetting van het dienstverband als bij beëindiging ervan.

Inhoud 

Tijdens het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe zit het met de arbeidsovereenkomst na 104 weken ziekte? Heb je dan nog een loondoorbetalingsverplichting?
  • De werknemer kan nog een deel van zijn uren werkzaam blijven. Is het wel of niet verstandig om zijn arbeidsovereenkomst aan te passen? Wat zijn de voor- en nadelen?
  • Als je tot een gedeeltelijke beëindiging van het dienstverband komt, heeft de werknemer dan recht op een gedeeltelijke transitievergoeding? En krijg jij die dan wel gecompenseerd van het UWV?
  • Eigenlijk wil je de duurzaamheid van de werkzaamheden van 104 weken ziekte laten toetsen, staat daar een maximale periode voor?
  • Ben je verplicht om de arbeidsovereenkomst aan te passen na 104 weken ziekte? Maakt het daarbij nog een verschil dat de bedrijfsarts heeft geoordeeld dat het maximale re-integratieresultaat is bereikt?
  • En hoe zit dat als je volledig afscheid wil nemen van de zieke werknemer na 104 weken ziekte? Kan dat zomaar? En wat als de werknemer daar niet aan mee wil werken, kan je dan een ontslagvergunning krijgen bij het UWV?
  • Je wilt graag de transitievergoeding gecompenseerd zien door het UWV. Hoe bereken je die en per welke datum? En wat moet je dan aantonen bij het UWV?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je werkt in de zorg, als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op maandag 12 juni 2023 van 09:30 uur tot 10:30 uur.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anneleen. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht