Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Als een werknemer 2 jaar (104 weken) ziek is, toetst het UWV het ziekte- en re-integratietraject. Als het UWV vindt dat je als werkgever hebt voldaan aan de re-integratieverplichtingen, volgt de WIA beoordeling. Als werkgever sta je dan voor de vraag of de werknemer in dienst kan blijven of dat jullie beter afscheid kunnen nemen.

In dit webinar staan we stil bij beide situaties. Hoe zit het bijvoorbeeld met de loondoorbetalingsverplichting na 104 weken als er geen loonsanctie is opgelegd? Op welk loon heeft de werknemer dan recht en hoe zit dat als hij weer ziek wordt? Maar ook, hoe komen we tot een goede beëindigingsregeling? Moeten we daarbij wachten op de WIA-beschikking? Deze vragen en meer komen aan de orde in dit webinar.

Resultaat

Als je dit webinar hebt gevolgd, ken de spelregels die gelden na 104 weken ziekte, zowel bij voortzetting van het dienstverband als bij beëindiging ervan.

Inhoud 

Tijdens het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe zit het met de arbeidsovereenkomst na 104 weken ziekte? Heb je dan nog een loondoorbetalingsverplichting?
  • De werknemer kan nog een deel van zijn uren werkzaam blijven. Is het wel of niet verstandig om zijn arbeidsovereenkomst aan te passen? Wat zijn de voor- en nadelen?
  • Als je tot een gedeeltelijke beëindiging van het dienstverband komt, heeft de werknemer dan recht op een gedeeltelijke transitievergoeding? En krijg jij die dan wel gecompenseerd van het UWV?
  • Eigenlijk wil je de duurzaamheid van de werkzaamheden van 104 weken ziekte laten toetsen, staat daar een maximale periode voor?
  • Ben je verplicht om de arbeidsovereenkomst aan te passen na 104 weken ziekte? Maakt het daarbij nog een verschil dat de bedrijfsarts heeft geoordeeld dat het maximale re-integratieresultaat is bereikt?
  • En hoe zit dat als je volledig afscheid wil nemen van de zieke werknemer na 104 weken ziekte? Kan dat zomaar? En wat als de werknemer daar niet aan mee wil werken, kan je dan een ontslagvergunning krijgen bij het UWV?
  • Je wilt graag de transitievergoeding gecompenseerd zien door het UWV. Hoe bereken je die en per welke datum? En wat moet je dan aantonen bij het UWV?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je werkt in de zorg, als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 – 27 33 586 of  academy@hanzeadvocaat.nl.


Terug naar het overzicht