Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Stel je voor: je thuiszorgmedewerkster is bezig met haar ronde. Ze is net onderweg naar haar volgende cliënt als ze plotseling van links wordt aangereden door een automobilist. Terwijl zij voorrang had! Terwijl je medewerkster zich richt op haar herstel, krijg je als werkgever te maken met veel kosten. Zo moet je gedurende haar salaris doorbetalen en aan alle re-integratieverplichtingen voldoen. Gelukkig kun je op grond van het regresrecht bepaalde kosten verhalen op (de verzekering van) van de veroorzaker van het ongeval.

Maar hoe zet je zoiets in werking? Hoe zorg je ervoor dat de kosten (volledig) verhaald worden op de aansprakelijke partij? En welke kosten kun je dan verhalen, het salaris of ook kosten voor bijvoorbeeld de bedrijfsarts? Zomaar wat vragen waar je in dit webinar het antwoord op krijgt.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je hoe het regresrecht werkt en hoe je hier aanspraak op kunt maken. Je weet welke stappen je moet nemen om de gemaakte kosten te verhalen op aansprakelijke partij.

Inhoud

In dit webinar komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe werkt het regresrecht? En moet je hierover iets opnemen in de arbeidsovereenkomst?
  • Wat als de verzekering van de derde partij de schade niet erkent? Kan je de schade dan alsnog verhalen op de persoon zelf?
  • Wat als de schade onder werktijd is veroorzaakt door een andere werknemer? Kan ik dan ook het regresrecht toepassen?
  • Hoe zit dat met bijvoorbeeld dieren? Stel dat je medewerker wordt gebeten door de hond van haar buurman, geldt dan ook het regresrecht?
  • Welke kosten kan je (niet) verhalen op de aansprakelijke partij? Is er een maximum?
  • Wanneer moet je beginnen met het verhalen van de schade? Kan je dat het beste zo snel mogelijk doen? Of is het beter om even te wachten?
  • Welke stukken moet je verzamelen om met succes het regresrecht toe te passen?
  • Kan je ook de te verwachten kosten verhalen? Of moet je als werkgever de kosten eerst zelf betalen?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op donderdag 11 mei 2023 van 09:30 uur tot 10:30 uur.

Kosten

Deelname aan het webinar kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

 

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten.

Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met Anneleen. Bel 0852733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl

Terug naar het overzicht