Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Ieder jaar ontvangen we veel vragen over verlofdagen. Er zijn ook zoveel soorten verlof: wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen, maar ook PLB-uren en LFB uren. Reden te meer voor een webinar over dit onderwerp! Want hoe zit het eigenlijk met de opbouw en opname van deze verlofsoorten? Wat staat er in de wet en wat voor aanvullende afspraken kun je maken? Wanneer vervallen de verlofdagen? En hoe zit het precies met de zieke werknemer die op vakantie wil, ziek wordt op vakantie of niet (tijdig) terugkomt van vakantie? Zomaar wat vragen waar je tijdens dit webinar een antwoord op krijgt.

Resultaat

Als je dit webinar hebt gevolgd weet je alles over de opbouw, opname, de waarde en verval van verlofuren. Ook weet je wat je moet doen in bijzondere situaties, zoals bij een zieke werknemer die op vakantie wil en de werknemer die zonder toestemming vertrekt en/of niet terugkomt.

Inhoud 

In het webinar komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

 • Welke soorten verlofdagen kennen we? Welke dagen volgen uit de wet en welke uit de cao?
 • De opname en verval van verlofdagen, welke regels gelden er? En maakt het dan nog uit als het een wettelijke of bovenwettelijke vakantiedag is of een verlofdag uit de cao?
 • Welke verlofdagen neemt een werknemer eerst op? Hoe is deze volgorde?
 • Hoe lang is een verlofdag geldig? Moeten werknemers hun verlofdagen voor een bepaalde datum opnemen? En verschilt dit per soort verlofdag?
 • Mag je vastleggen dat aan het einde van het jaar een beperkt aantal verlofdagen meegenomen mogen worden naar volgend jaar?
 • Mag je verplichte vrije dagen aanwijzen? En wie bepaalt eigenlijk wanneer een werknemer verlof opneemt?
 • Hoe voorkom je dat werknemers een stuwmeer aan verlofuren opbouwen?
 • Hoe ga je om met een werknemer die geen vakantie opneemt en daardoor een stuwmeer aan dagen heeft? En hoe ga je om met een werknemer die (op het laatste moment) zijn vakantie annuleert?
 • Hoe zit het als een werknemer vanwege ziekte niet in staat is geweest zijn (wettelijke) verlofdagen op te nemen?
 • Wat als een werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt, moet je de opgenomen verlofdagen dan teruggeven?
 • Moet de zieke werknemer ermee akkoord gaan dat er vakantiedagen worden afgeschreven als hij verlof wil opnemen? En moet de bedrijfsarts daar nog iets van vinden?
 • Mag je verlofdagen tijdens het dienstverband uitbetalen?
 • Wat is de waarde van een verlofdag? Moet er over een vakantiedag ook ORT of vakantietoeslag worden betaald?
 • Wat doe je als een werknemer zonder toestemming vertrekt of niet (tijdig) terugkeert van zijn vakantieadres?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Voor organisaties die een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement hebben zit deze training zelfs gratis of met korting in het pakket. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 – 27 33 586 of  academy@hanzeadvocaat.nl.


Terug naar het overzicht