Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

De meeste zorg cao’s kennen bijzondere verlofregelingen voor oudere werknemers, generatieregelingen en RVU-regelingen.

In dit webinar worden de in’s & out’s van deze regelingen besproken. De bijzondere balansverlofregelingen worden besproken en ook de generatieregelingen. Hoe werken die precies en waar moet je rekening mee houden?

Daarnaast zoomen we in op de beëindigingsregeling met de oude werknemer. In de praktijk is dit voor een werkgever niet zonder financiële risico’s. Je loopt namelijk het risico dat de regeling een zogenoemde RVU is en de Belastingdienst een extra eindheffing oplegt van 52%. En dat maakt het lastig om tot een beëindiging van het dienstverband te komen, terwijl daar juist in de praktijk, zeker in de zorg, wel behoefte aan is. Zo zien we dat oudere werknemers moeite krijgen met het verrichten van hun werkzaamheden en partijen met elkaar in overleg treden om te kijken of onder bepaalde voorwaarden tot een einde van de arbeidsovereenkomst gekomen kan worden.

De wetgever heeft deze RVU regels inmiddels enigszins versoepeld en de meeste zorg cao’s hebben een ‘eerder vertrek regeling’ opgenomen. Hoe werkt dat precies en is dit afdwingbaar voor de werknemer? Zijn er andere mogelijkheden?

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar ben je helemaal bij over de versoepeling van de RVU en weet je of en hoe je dit nu al kunt toepassen in de praktijk.

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Hier vind je meer informatie.

Vragen die onder andere aan de orde komen zijn:

 • Wat houdt de RVU precies in?
 • Hoe zit het precies met de versoepeling van de RVU heffing? Wat zijn de voorwaarden?
 • Hoe is dit geregeld in mijn cao?
 • Tot wanneer kan gebruik worden gemaakt van de versoepeling van de RVU-heffing?
 • De RVU is in het leven geroepen om oudere werknemers tegemoet te komen die overvallen zijn door de verhoging van de AOW-leeftijd, en niet in staat zijn gezond die AOW-leeftijd te bereiken. Geldt de versoepeling dan alleen voor de zwaardere beroepen?
 • Kan ik nu ook zonder een ontslaggrond een oudere werknemer een vergoeding betalen, zonder dat ik risico loop op een eindheffing van 52%?
 • Kan een oudere werknemer zelf ook afdwingen dat hij met een vergoeding uit dienst treedt? Hoe zit dat met onze cao?
 • Ik heb iets gelezen over een subsidie die aangevraagd kan worden ter dekking van alle ontslagvergoedingen voor oudere werknemers. Hoe zit dat precies?
 • Hoe moet een vaststellingsovereenkomst eruitzien wanneer een oudere werknemer vertrekt? Welke ontslaggrond kan ik het beste gebruiken?
 • Welke andere regelingen zijn in mijn cao opgenomen voor oudere werknemers? Hoe werken die precies?
 • Is de werknemer verplicht om al het verlof op te nemen voordat hij gebruik maakt van de generatieregeling?

Uiteraard kunnen er vragen op voorhand worden ingestuurd en/of tijdens het webinar worden ingebracht.

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht