Ziekteverzuim is al complex, maar wat als er ook sprake is van een arbeidsconflict? Deze situaties kunnen snel escaleren en zowel de medewerker als de werkgever belasten. Hoe houd je grip op het proces en zorg je voor een rechtvaardige én werkbare oplossing?
Ons webinar Ziekte én arbeidsconflict: hoe los je dat op?’ biedt praktische inzichten, juridische kennis en tools om deze lastige situaties weloverwogen aan te pakken.
Het komt namelijk in elke zorgorganisatie voor: tijdens een ziekte- en re-integratietraject ontstaat een conflict met je zieke medewerker. Of de medewerker meldt zich ineens ziek na een woordenwisseling, waarna de bedrijfsarts oordeelt dat er sprake is van een conflict (grijs verzuim). Weet jij hoe je in dit soort situaties het beste kunt handelen? Eerst de re-integratie voortzetten of eerst het conflict oplossen? En hoe zit dat als jij helemaal geen conflict ervaart maar de medewerker wel? Is er dan wel recht op salaris?
Dit webinar staat in het teken van ziekte- en re-integratietrajecten waarin ook een conflict speelt. Hoe pak je dit aan en welke regels gelden hiervoor? Er worden veel praktijkvoorbeelden uit de zorg behandeld die je direct zult herkennen.
Resultaat
Na afloop van dit webinar weet je welke regels gelden als er naast een medisch gebrek (ziekte) ook een conflict speelt. Maar ook wat je kan doen als er ‘alleen maar’ een conflict speelt en de medewerker dus helemaal niet ziek is (grijs verzuim). Je krijgt tips om deze lastige trajecten tot een goed einde te brengen.
Inhoud van het webinar
We staan onder meer stil bij de volgende vragen:
- Wanneer is er sprake van een conflict?
- Moet een conflict eerst opgelost worden voordat de re-integratie kan worden voortgezet?
- Hoe zit het precies als er alleen een conflict is geen ziekte? Heeft de medewerker dan recht op loon als hij niet werkt?
- Moet er altijd een mediator worden ingeschakeld? En wie betaalt deze dan?
- Hoe ziet zo’n mediationtraject eruit?
- Kan er tussentijds tot een einde van de arbeidsovereenkomst gekomen worden?
- De bedrijfsarts adviseert een interventieperiode. Wat houdt dat in en wie betaalt dat?
- Wat moet je doen om het conflict op te lossen? Maakt het daarbij uit dat alleen de medewerker het conflict ervaart? Of juist alleen de organisatie?
- Mag je je medewerker op een andere plek laten re-integreren wanneer hij een conflict ervaart met zijn leidinggevende?
- Hoe pak je grijs verzuim beleidsmatig aan, wat zijn daarin de beste tips?
Voor wie
Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.
Wanneer
Dit webinar wordt gegeven op maandag 3 februari a.s. van 16:00 tot 17:00 uur.
Kosten
De kosten van dit webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze in de Basis abonnement is deelname gratis!
Incompany
We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.
Vragen?
Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl