Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Het komt vast ook in jouw organisatie regelmatig voor: je krijgt tijdens een ziekte- en re-integratietraject een conflict met een werknemer. Of de medewerker meldt zich ziek na een woordenwisseling, waarna de bedrijfsarts oordeelt dat er sprake is van een conflict. Weet jij dan hoe je moet handelen? Kan de re-integratie worden voortgezet of moet het conflict eerst worden opgelost? En hoe zit dat als jij helemaal geen conflict ervaart maar de werknemer wel? Heeft de werknemer dan recht op loon? 

Dit webinar staat in het teken van een ziekte- en re-integratietraject waar ook een conflict speelt. Hoe pak je een dergelijk traject aan en welke regels gelden hiervoor? We behandelen daarbij veel praktijkvoorbeelden.

Resultaat

Na afloop van dit webinar weet je welke regels gelden als er naast een medisch gebrek (ziekte) ook een conflict speelt, maar ook als er alleen ‘maar’ een conflict speelt en de werknemer dus niet ziek is. Je krijgt tips om deze lastige trajecten tot een goed einde te brengen.

Inhoud van het webinar

We staan onder meer stil bij de volgende vragen:

  • Wanneer is er sprake van een conflict?
  • Moet een conflict eerst opgelost worden voordat de re-integratie kan worden voortgezet?
  • Hoe zit het precies als er alleen een conflict is geen ziekte? Heeft de werknemer dan recht op loon als hij niet werkt?
  • Moet er altijd een mediator worden ingeschakeld? En wie betaalt deze dan?
  • Hoe ziet zo’n mediationtraject eruit?
  • Kan er tussentijds tot een einde van de arbeidsovereenkomst gekomen worden?
  • De bedrijfsarts adviseert een interventieperiode. Wat houdt dat in?
  • Wat moet je doen om het conflict op te lossen? Maakt het daarbij uit dat alleen de werknemer het conflict ervaart?
  • Mag je de werknemer op een andere plek laten re-integreren wanneer hij een conflict ervaart met zijn leidinggevende?

Voor wie

Je werkt als medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit is een on demand webinar. Schrijf je in en bekijk het webinar wanneer het jou uitkomt.

Kosten

De kosten van dit on demand webinar zijn 79,- exclusief btw. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en mensen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Incompany

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben.

Vragen?

Meer weten, neem dan contact op met Anneleen via 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl

Terug naar al onze opleidingen