Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Het komt regelmatig voor dat er gedurende het ziekte- en re-integratietraject een conflict ontstaat. Of dat de ziekmelding wordt gedaan vanwege een woordenwisseling en de bedrijfsarts oordeelt dat er een conflict is. Weet jij dan hoe je moet handelen? Kan de re-integratie worden voortgezet of moet het conflict eerst worden opgelost? En hoe zit dat als jij helemaal geen conflict ervaart maar dit alleen door de werknemer wordt aangekaart? Heeft de werknemer dan recht op loon? 

Dit webinar staat in het teken van een ziekte- en re-integratietraject waar ook een conflict speelt. Hoe pak je een dergelijk traject aan en welke regels gelden hiervoor? We behandelen daarbij veel praktijkvoorbeelden.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van het webinar weet je welke regels gelden wanneer er naast een medisch gebrek (ziekte) ook een conflict speelt, maar ook in het geval er alleen ‘maar’ een conflict is en de werknemer dus niet ziek is. Je krijgt tips om deze lastige trajecten tot een goed einde te brengen.

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud van het webinar

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Wanneer is er sprake van een conflict?
  • Moet een conflict eerst opgelost worden voordat de re-integratie kan worden voortgezet?
  • Hoe zit het precies als er alleen een conflict is geen ziekte? Heeft de werknemer dan recht op loon als hij niet werkt?
  • Moet er altijd een mediator worden ingeschakeld? En wie betaalt deze dan?
  • Hoe ziet zo’n mediationtraject eruit?
  • Kan er tussentijds tot een einde van de arbeidsovereenkomst gekomen worden?
  • De bedrijfsarts adviseert een interventieperiode. Wat houdt dat in?
  • Wat moet je doen om het conflict op te lossen? Maakt het daarbij uit dat alleen de werknemer het conflict ervaart?
  • Mag je de werknemer op een andere plek laten re-integreren wanneer hij een conflict ervaart met zijn leidinggevende?

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Kosten

Het webinar kost € 95 exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting.

Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van te voren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Terug naar al onze opleidingen