Heb je een arbeidsconflict, dan moet dit snel en goed worden opgelost. De juridische experts van Hanze advocaat staan voor je klaar. Praktisch en toekomstgericht.

Het kan iedere werknemer overkomen: een verschil van mening met je werkgever, dat uitmondt in een arbeidsconflict of zelfs een ontslagaanzegging. Natuurlijk is een verschil van mening niet meteen een conflict. Maar als dat wél ontstaat, moet er snel een goede oplossing komen; een oplossing die recht doet aan jouw situatie. Hanze advocaat helpt je direct met deskundig juridisch advies.

Op eenvoudige werkgerelateerde vragen vind je op internet snel een antwoord. Maar er kunnen ook lastiger kwesties spelen waarbij meningsverschillen ontstaan. Vervelend, zeker als het gaat om jouw functioneren, houding en gedrag. Een verschil van mening kan uitgroeien tot een conflict. Schakel daarom tijdig een in jurist gespecialiseerd in arbeidsconflicten in om je te laten adviseren over je rechtspositie.

“Liever een snelle oplossing dan een ellenlang juridisch traject”

Ontslagaanzegging na arbeidsconflict? Niets doen is geen optie

Een arbeidsconflict ontstaat wanneer je werkgever je verplicht om iets te doen (of juist niet te doen), terwijl je het daar niet mee eens bent. Dat is ook het geval als de werkgever consequenties verbindt aan je gedrag en je de wacht aanzegt. Dit luidt een moeilijke periode in die vaak uitmondt in ontslagaanzegging. Daarom is niets doen geen optie. Zorg dat je je mogelijkheden goed in beeld hebt. Probeer tot goede gesprekken met de werkgever te komen.

Snelle oplossing arbeidsconflict, zodat je verder kunt

Een meningsverschil hoeft geen arbeidsconflict te worden. Soms lukt het om meningsverschillen uit de wereld te helpen en een conflict te vermijden. Ontstaat er toch een arbeidsconflict en wordt er ontslag aangezegd, dan moet dit snel en goed worden afgewikkeld. De situatie van onzekerheid is immers al vervelend genoeg en moet niet langer duren dan noodzakelijk. Bovendien wil je krijgen waar je recht op hebt.

Bij een arbeidsconflict staat Hanze advocaat voor:

 • Een goede en snelle oplossing
 • Het maximale resultaat
 • Persoonlijke begeleiding, inclusief loopbaancoach
 • Praktisch advies over arbeidsconflicten bij ziekte, burn-out, zwangerschap en meer
 • Maatwerk: laat je een zaak liever voorkomen? Dan gaan we tot het uiterste voor je

“De situatie van onzekerheid is al vervelend genoeg”

Nieuwe perspectief dankzij loopbaancoach

Hanze advocaat gaat voor een oplossingsgerichte aanpak, in plaats van ellenlange juridische trajecten waar niemand wijzer van wordt. Liever oplossen dan procederen, want procederen is geen doel op zich. Je wilt het arbeidsconflict snel achter je laten en verder met je carrière. Daarom krijg je van ons een gratis gesprek met een loopbaancoach; op naar nieuw perspectief.

8 tips bij een (dreigend) arbeidsconflict

 1. Probeer altijd rustig en kalm te blijven. Zorg ervoor dat de situatie niet escaleert.
 2. Bespreek zo snel mogelijk, bijvoorbeeld met een (andere) leidinggevende, waar je tegenaan loopt: maak dingen helder en bespreekbaar.
 3. Blijf altijd kritisch naar jezelf kijken. Wat voor uitwerking heeft jouw gedrag op anderen, wat is jouw rol in de ontstane situatie?
 4. Voordat een meningsverschil een conflict wordt, kun je overleggen met je P&O-adviseur, vertrouwenspersoon of de bedrijfsmaatschappelijk werker.
 5. Het is altijd belangrijk om goede notities te maken van alles wat er gebeurt. In een later stadium kunnen deze aantekeningen van belang zijn. Verzamel alle correspondentie die met de kwestie (in wording) te maken heeft en bewaar deze goed.
 6. Probeer helder te krijgen wat je precies verweten wordt en wat men vervolgens van je verlangt. Kun je daaraan voldoen en wat is daarvoor nodig?
 7. Kom je er samen niet uit, dan kan een bemiddelingstraject met een mediator uitkomst bieden. Via Hanze advocaat kun je namen van mediators krijgen.
 8. Leidt dit alles tot niets, schakel dan een Hanze advocaat in!

Goede en snelle oplossing voor arbeidsconflict

Kies bij een arbeidsconflict voor een goede, snelle oplossing. Ga voor persoonlijke begeleiding en stel je eigen loopbaan centraal. Kies voor de juridische experts van Hanze advocaat.

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!