Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Cao

Afkorting van een collectieve arbeidsovereenkomst. Een cao is een collectieve regeling die geldt voor een grote groep werknemers binnen een bepaalde branche. Het is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken zijn gemaakt over arbeidsvoorwaarden tussen één of meer werkgevers en één of meer werknemersorganisaties (vakbonden). In sommige branches wordt een cao volledig van toepassing verklaard op de arbeidsovereenkomst. Deze werknemers kunnen zich dan naast de voorwaarden uit hun arbeidsovereenkomst, beroepen op de voorwaarden uit de van toepassing zijnde cao.

De afspraken in een cao zijn vaak gunstiger dan afspraken over arbeidsvoorwaarden in de wet. Zo kan het loon in een cao hoger zijn dan het minimumloon. Of krijgen werknemers meer vakantiedagen dan het wettelijke minimum. Soms mag er ten nadele van de werknemer afgeweken worden van de bepalingen in de wet, dit moet dan wel expliciet in het betreffende wetsartikel staan.

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!