Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Dreigend ontslag

We spreken van dreigend ontslag wanneer je dreigt je baan kwijt te raken. Doorgaans blijkt dit uit een gesprek tussen werkgever en werknemer waarin wordt gesproken over een (mogelijk) ontslag. Een werkgever kan niet zomaar van een werknemer af. Een ontslag gaat namelijk in eerste instantie via het UWV of een kantonrechter. In het geval van bedrijfseconomische redenen en (langdurige) arbeidsongeschiktheid gaat dit via het UWV. In de overige gevallen via de kantonrechter. In zowel beide gevallen dient de werkgever een uitgebreid te hebben opgesteld.

Een snellere en praktischer manier is om er  zonder tussenkomst van het UWV en de kantonrechter uit te komen. We spreken dan van een ontslag met wederzijds goedvinden. Bij een ontslag met wederzijds goedvinden kan een werkgever en werknemer in onderling overleg afspraken maken over een beeindiging van het dienstverband.

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!