Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Ontslag op staande voet

Bij een ontslag op staande voet wordt de arbeidsovereenkomst door de werkgever direct opgezegd. Dit kan natuurlijk niet zomaar. Hiervoor is een dringende reden vereist. De werknemer moet een dusdanig ernstige misstap hebben begaan dat van de werkgever niet kan worden verwacht de arbeidsovereenkomst nog langer te laten voortduren. Die dringende reden kan bijvoorbeeld diefstal zijn, aanranding of dronkenschap.

Een ontslag op staande voet heeft vergaande gevolgen voor de werknemer. Er is per direct geen recht meer op salaris en er is geen recht op een WW-uitkering. Het ontslag op staande voet kan dus ook niet zomaar gegeven worden, er mag geen andere passende (minder vergaande) maatregel voor handen zijn.

Na een ontslag op staande voet doet de werknemer er goed aan om juridische hulp in te schakelen. De werknemer heeft twee maanden de tijd om het ontslag op staande voet aan te vechten, daarna is het definitief.

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!