Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Grootse gevolgen

Ontslag op staande voet. De gevolgen zijn enorm. Per direct ben je je baan en daarmee ook je inkomen kwijt. Terugval op een WW-uitkering zit er ook niet in. Maak daarom direct een afspraak met een gespecialiseerd advocaat om je te laten adviseren over je mogelijkheden.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Een eerste stap is een advocaat inschakelen. In de praktijk blijkt er daarna nog heel wat aan te doen. Vaak wordt geprobeerd of er in overleg met je werkgever andere afspraken kan worden gemaakt: een beëindiging met wederzijds goedvinden. Op deze manier kan jouw WW-uitkering worden veiliggesteld. Lukt dat niet of wil je je er niet bij neerleggen? Dan moet je binnen twee maanden naar de rechter stappen om het ontslag aan te vechten.

Eerste hulp bij ontslag op staande voet

De periode net na het ontslag is ontzettend stressvol. Daarom deel ik een aantal tips met je om je door eerste fase heen te helpen.

  1. Onderteken niets! Daarmee kan je je positie verslechteren.
  2. Vraag om bedenktijd om je te beraden. Je mag altijd advies inwinnen.
  3. Vraag een schriftelijke bevestiging van de reden van ontslag.
  4. Hou je beschikbaar voor je werk en bevestig dit schriftelijk.
  5. Maak schriftelijk bezwaar tegen het ontslag.
  6. Verzamel zoveel mogelijk informatie over het ontslag, de aanleiding en je verweer.
  7. Blijf ondanks de emoties in je communicatie altijd beleefd. Daarmee is de kans op een redelijke oplossing eerder binnen bereik.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op staande voet ontslagen? Heb je hulp nodig bij je vervolgstappen? Bel met Hanze advocaat voor een eerste gratis advies. Wij zetten ons in om de beste oplossing voor je te vinden.

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon