Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Sociale media: soms is het een vloek, en soms een zegen. We schreven eerder al over de vervelende gevolgen van het gebruik ervan. En het komt vaker voor dan je denkt. Kijk bijvoorbeeld naar deze zaak, waar een werkgever zijn werknemer uitschold op sociale media. Of een werknemer die foto’s maakt van patiënten en deze deelt op social media.

Veel van dit soort zaken leiden tot ontslag. Onlangs was het weer raak, omdat een medewerker zijn LinkedIn-profiel weigerde aan te passen. We vertellen je graag meer over deze bijzondere zaak.

Andere functie = LinkedIn-profiel aanpassen

De werkgever ontslaat een medewerker op staande voet omdat hij weigert zijn LinkedIn-profiel aan te passen. Klinkt bizar. Wat speelde er?

De man werkte als accountmanager en krijgt promotie tot verantwoordelijke voor de Marketing & PR. Blijkbaar bevalt dit de werkgever niet, want de medewerker wordt al snel teruggeplaatst in zijn oude functie. Inmiddels had hij zijn LinkedIn-profiel wel aangepast en de medewerker was eigenlijk ook niet van plan dit weer terug te draaien. En dat leidde tot de nodige discussies.

Maar om ‘m nou op staande voet te ontslaan…

De werkgever heeft de medewerker meerdere keren gevraagd om zijn LinkedIn-profiel weer aan te passen. Hij bleef weigeren, maar een laatste waarschuwing leverde eindelijk iets op. De medewerker paste wel zijn functieomschrijving aan, maar in de kopregel bleef ‘Marketing & PR’ staan. Dat was de druppel, en de werkgever besluit de werknemer op staande voet te ontslaan.

De medewerker is het hier niet mee eens en stapt naar de rechter. Hij vindt het  veel te heftig dat hij op staande voet is ontslagen. Volgens hem had de werkgever geen reden om hem te ontslaan nu hij zijn functieomschrijving wel had aangepast.

Je moet je niet anders voordoen dan je bent

De rechter geeft de werknemer ongelijk. Het ontslag op staande voet houdt stand. Volgens de rechtbank hoefde de werkgever niet te blijven accepteren dat de medewerker zich bleef presenteren als verantwoordelijke voor de marketing en PR van het bedrijf.

Ben jij wel eens tegen een lastige situatie met je werkgever of werknemer aangelopen die over het gebruik van social media ging? En hoe heb je dat opgelost?

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon