Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Slechte service rechtsbijstandverzekeraars of vakbonden

In mijn procespraktijk heb ik veel te maken met werknemers (en werkgevers), die zeer ontevreden zijn over hun rechtsbijstandverzekeraar of vakbond. Zo wordt altijd sterk aangedrongen op een schikking en wordt in het geheel niet doorgepakt. Hoe eerder een verzekeraar of vakbond een dossier kan sluiten, hoe financieel gunstiger dat is. Voor hen ja, maar meestal niet voor de verzekerde zelf.

Gratis advocaat naar keuze

Maar wanneer u een rechtsbijstandverzekering hebt of lid bent van een vakbond, dan kunt u bij een (mogelijke) procedure altijd gratis gebruik maken van een ervaren arbeidsrecht-advocaat naar keuze. U hebt namelijk het recht om zelf een advocaat te kiezen op kosten van uw rechtsbijstand-verzekering. Dit recht geldt zonder meer bij elke vorm van een  procedure. Maar ook in een vroeger stadium is het verstandig contact op te nemen met een advocaat naar uw eigen keuze.

Hoge waardering

De afgelopen jaren heb ik enkele tientallen procedures gevoerd op kosten rechtsbijstand, waarbij het de werknemer (of de werkgever als die verzekerd is) niets heeft gekost! Hooguit een eigen risico van een paar honderd euro. Bovendien waarderen mensen mijn inzet en uitkomst met gemiddeld een 9 (klanttevredenheidsonderzoek jan 2017)!

Doortastend en transparant

Het resultaat is dat een verzekerde zich eindelijk echt gehoord voelt en serieus wordt genomen. Als advocaat neem ik uitgebreid de tijd om met de verzekerde alle mogelijke stappen en scenario’s te doorlopen in een persoonlijk gesprek.
En als het nodig is,  gaan we – zonder belangrijke tijd te verliezen –  gerechtelijke maatregelen nemen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Verkeerde, onvolledige en onjuiste informatie rechtsbijstandverzekeraars

Laat u dan ook vooral niet bang maken door de doemverhalen van de verzekeraar over hoge advocaatkosten, dat is namelijk niet correct. Bovendien zal een verzekeraar vrijwel standaard weigeren dat u zelf een advocaat kan kiezen. Maar ook dat is niet correct.

Gratis advies

Als u een rechtsbijstandverzekering hebt of lid bent van een vakbond en u wilt een eigen advocaat die als specialist arbeidsrecht alleen voor uw belangen gaat? Bel dan geheel vrijblijvend naar Hanze advocaat voor meer informatie. Als u een goede zaak hebt, dan zorgen wij ervoor dat u kunt  procederen op kosten van uw rechtsbijstandverzekering of vakbond.

Anjo Doornbos

Dit artikel is geschreven door Anjo Doornbos. Heb je vragen dan kan je hem bereiken door te bellen met 085 27 33 586 of een mail te sturen naar doornbos@hanzeadvocaat.nl

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon