Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Heb je een hoogoplopend arbeidsconflict met je werkgever? Staan jullie lijnrecht tegenover elkaar?

Vraag hulp

In de eerste plaats is het goed om dan juridisch advies in te winnen. Sta je in je recht of moet je mogelijk toch je standpunt aanpassen…. Indien je krijgt te horen dat je ‘in je recht staat’ is het goed om in gesprek te gaan met je werkgever of leidinggevende in het bijzijn van P&O. Lukt je dat zelf niet of ben je misschien al op non actief gesteld? Dan is het goed om een advocaat of jurist te raadplegen die namens jou contact kan zoeken met je werkgever en kan eisen dat je weer wordt toegelaten tot het werk. Misschien zelfs onder dreiging met een procedure bij de rechter. Je werkgever kan je sowieso niet zomaar ontslaan vanwege het arbeidsconflict. De werkgever zal de nodige moeite moeten doen om het conflict op te lossen.

Is ziek melden een oplossing?

Soms lukt het je niet om nog ‘gewoon’ je werk te doen. Je kunt je dan ziek melden en een afspraak maken met de bedrijfsarts. In de meeste gevallen waarin het conflict de oorzaak is van de arbeidsongeschiktheid, zal deze oordelen dat jij en je werkgever met elkaar in gesprek moeten. Dit eventueel onder begeleiding van een derde zoals een mediator. Dit kunnen beide partijen in beginsel niet weigeren.

Ga met elkaar (en de mediator) in gesprek

Als het de mediator lukt om te helpen bij het oplossen van het conflict, zullen er afspraken worden gemaakt over de werkhervatting. Beide partijen zullen zich aan deze afspraken moeten houden. Soms zal een mediator tot de conclusie komen dat het moeilijk wordt om de relatie tussen jou en je werkgever te herstellen. Bijvoorbeeld omdat het vertrouwen onderling weg is. In dat geval kan een jurist of advocaat je helpen tot een zo goed mogelijk beëindigingsregeling te komen. Hanze advocaat helpt je hierbij graag. Bel gratis en geheel vrijblijvend 085 27 33 586. Wij kunnen voor jou beoordelen of je een zaak hebt en hoe we je het beste kunnen helpen.

 

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon