Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Thuiswerken tijdens corona. Hou jij dat nog een beetje vol? 

Nog steeds werkt een groot deel van ons land vanuit huis. Het thuiswerken is het nieuwe normaal aan het worden. Hierbij geef ik je acht tips om effectief thuis te werken, het ook nog een beetje leuk te houden en zo kan je het thuiswerken volhouden.

1) Een goede werkplek

Zorg voor een goede werkplek: een comfortabel stoel, goed bureau, goed internet of wifi, een tweede scherm en/of een laptophouder. Je kunt eventueel je werkgever vragen om een bureaustoel of bijvoorbeeld een tweede scherm van kantoor te gebruiken. Jouw werkgever is namelijk verantwoordelijk voor een veilige en goede (thuis)werkplek.

2) Kleed je ’s ochtends aan alsof je naar kantoor gaat

Doe net of ga je naar kantoor: kleed je aan en blijf niet de hele dag in je pyjama zitten. Hierdoor kom je in de werksfeer.

3) Pauze!

Plan ook gewoon je pauzes: ga even wandelen, lunchen in de tuin of videolunchwandelen met je collega’s. Blijf dus niet de hele dag binnen en achter je laptop zitten, want na een leuke actieve pauze kun je weer met een glimlach en frisse moed aan de slag!

4) Maak afspraken met (t)huisgenoten

Voordat je gaat thuiswerken is het handig om afspraken te maken met je partner en/of kinderen over wie er die dag nog meer thuis (aan het werk) is, zodat je niet onnodig gestoord wordt.

5) Ga videobellen

Ga in plaats van gewoon bellen videobellen. Afspraken die je normaal op kantoor zou plannen kun je nu gewoon op deze manier doen. Met bijvoorbeeld Zoom of Teams kun je ook je scherm delen met de andere deelnemer, ideaal!

Wist je dat we binnen onze Hanze academy tal van webinars geven? Kijk eens op deze pagina voor het aanbod

6) Ruim na je werkdag de werkspullen op

Wanneer je vanuit huis aan het werk bent, is je huis ’thuis’ en je huis is ook ‘werk’. Vooral wanneer je aan de eettafel werkt, is het goed om je laptop en overige werkspullen op te ruimen.

7) Vermijd huishoudelijke klusjes

Even de was opvouwen, een boodschap doen of de stofzuiger door het huis halen zijn vaak klusjes die je denkt even tussendoor te kunnen doen. Ze kosten echter vaak meer tijd dan je denkt. Probeer een aantal uur per dag achter elkaar te werken zonder afleiding. Zo krijg je de grote klussen ook gedaan en voel je je achteraf weer voldaan. Die was kan na werktijd ook nog wel.

8) Zorg goed voor jezelf

We leven in bijzondere tijden. Het thuiswerken zal naar verwachting nog wel even voortduren. De een vindt het heerlijk, de ander zit liever op kantoor. Zorg in ieder geval goed voor jezelf!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon