Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Robin over Anjo: ”Hij heeft me een hoop gedoe bespaard”

Als je je leidinggevende om hulp vraagt vanwege een paar kleine voorvallen met mensen in je team, verwacht je niet dat hij kort daarna zijn vertrouwen in je opzegt. Toch is dat precies wat Robin is overkomen. Een behoorlijk nare ervaring! Hij kwam Hanze advocaat al snel op het spoor. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Robin dit voorval zo positief mogelijk kon afsluiten.

Nog niet ontslagen

Robin: “Ik kreeg op vrijdag een beëindigingsovereenkomst voor m’n neus, praktisch uit het niets. Of ik die op woensdag wel even wilde tekenen. Het voelde eigenlijk alsof ik ontslagen was. Dat weekend heb ik gelijk contact gezocht met een jurist. Die gaf direct aan dat ik nog gewoon in dienst was. Ik moest de overeenkomst zien als een aanbod van mijn werkgever om het contract te beëindigen. Maar ik had natuurlijk liever een kop koffie gehad om de problemen te bespreken!”

Eerst luisteren, dan doen

Robin kwam al snel bij Hanze advocaat uit. Hij maakte gebruik van ons eerste gratis advies, waarna hij al snel een afspraak met Anjo maakte: “Anjo begon vooral met luisteren. Ik heb hem mijn hele verhaal verteld en de complete situatie geschetst. Ik werd gesterkt door zijn ontspanning: hij deed bijna lacherig over de manier waarop mijn werkgever er een potje van maakte. Dat gaf gelijk een heel goed gevoel, ik wist dat het goed ging komen. Een van de belangrijkste adviezen was dat ik de beëindigingsovereenkomst echt niet moest tekenen. Dat heb ik dus ook niet gedaan, en dat heeft me een hoop gedoe bespaard.”

“Anjo is niet alleen een serieuze vakman, maar ook persoonlijk en heel erg betrokken”

Alle opties afgewogen

Robin wilde zijn werk niet zomaar opgeven. We hebben dus ook nog een tijd onderzocht of het mogelijk was dat hij zijn baan behield. Gaandeweg werd het duidelijk dat dat geen optie meer was. Daarom hebben we aan een vaststellingsovereenkomst gewerkt, zodat Robin onder de beste voorwaarden kon vertrekken. Robin: “Ik vond het geweldig dat ik Anjo had. Hij heeft alles een stuk steviger neergezet dan ik ooit had gedurfd. Dat kon ook, omdat mijn werkgever totaal geen dossier had opgebouwd. Helaas heeft mijn werkgever pas heel laat zelf een advocaat ingeschakeld, waardoor we pas bij de 6e versie van de vaststellingsovereenkomst akkoord waren.”

“Anjo is niet alleen een serieuze vakman, maar ook persoonlijk heel erg betrokken. We konden samen lachen om de fouten die mijn werkgever maakte, daarin heeft hij mij enorm geholpen. Een absolute aanrader!”

Terug naar alle cases

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!