Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Transitievergoeding

Bij een beëindiging van het dienstverband van twee jaar of langer door tussenkomst van de kantonrechter of het UWV, heeft de werknemer recht op een transitievergoeding. Als er tussen werknemer en werkgever een vaststellingsovereenkomst wordt gesloten morgen partijen zelf weten hoe hoog de ontslagvergoeding zal zijn. In de praktijk zien we dat er vaak aansluiting wordt gezocht bij de transitievergoeding. De transitievergoeding wordt berekend aan de hand van het aantal dienstjaren, leeftijd en bruto salaris. Bereken hier de hoogte van jouw transitievergoeding.

Als er sprake is van ‘ernstig verwijtbaar’ handelen, de werknemer heeft bijvoorbeeld iets gestolen en wordt hiervoor op staande voet ontslagen, is er geen recht op de transitievergoeding. Wanneer de werknemer zelf ontslag neemt is er ook geen sprake van de vergoeding.

 

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!