Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Wil je meer uit je ontslag halen?

Heb je een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst van je werkgever ontvangen? Is niet duidelijk waarom je werkgever het dienstverband wil beëindigen? Vraag dan om een schriftelijke verklaring!

Neem de vaststellingsovereenkomst mee naar huis, teken nooit direct!

Neem de vaststellingsovereenkomst mee naar huis en onderteken nooit direct. Ook niet in het geval je eigenlijk zelf ook wel weg wil. Vaak geeft je werkgever aan dat het een goed voorstel is en je een WW-uitkering kunt aanvragen. Maar laat dat altijd controleren! Daarnaast kan het ontslag rauw op je dak vallen en zorgen voor de nodige emoties. Laat de situatie daarom even op je inwerken voordat je een definitieve keuze maakt!

Onderhandel over de voorwaarden

In 95% van de gevallen doet de werkgever een eerste voorstel en is dit onderhandelbaar. Je kunt onder andere onderhandelen over de hoogte van de vergoeding, de einddatum, vrijstelling van werkzaamheden, uitbetalen van verlofuren, vrijstellen van een concurrentie- of relatiebeding en scholings- of outplacementbudget.

Recht op een WW-uitkering?

Met een vaststellingsovereenkomst kun je aanspraak maken op een WW-uitkering. Het is van belang dat de vaststellingsovereenkomst WW-vriendelijk is. Uit de vaststellingsovereenkomst moet blijken dat: het initiatief tot de beëindiging van de zijde van de werkgever komt, jou van de ontstane situatie geen verwijt kan worden gemaakt en er geen sprake is van een dringende reden (ook wel een ontslag op staande voet genoemd).

Vraag altijd advies. Gratis en zonder verplichtingen!

Is er ontslag aangezegd? Twijfel je wat je moet doen? Bel ons gratis en zonder verplichtingen. Wij helpen je graag verder. We zorgen ervoor dat je een goede deal hebt en met een vertrouwd gevoel de vaststellingsovereenkomst kunt tekenen!

Heb je al wel getekend? Maar voelt het toch niet goed? Bel ons dan ook. Je kunt de vaststellingsovereenkomst binnen veertien dagen schriftelijk ontbinden.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon