Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Zeg je rechtsbijstandverzekering (nog) niet op!

Al vaker heb ik een artikel geschreven over rechtsbijstandverzekeraars en hun dienstverlening. De rechtsbijstandverzekeraar komt daarbij niet altijd goed uit de verf. Maar daarmee wil niet zeggen dat het mijn advies is om een rechtsbijstandverzekering op te zeggen. Het kan namelijk ook veel geld schelen! Ik zal een voorbeeld voorleggen uit mijn eigen praktijk.

Na vaststellingsovereenkomst alsnog ontslag op staande voet

Cliënt had gedoe met zijn werkgever. Uiteindelijk kwamen partijen tot een oplossing door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Vervolgens wordt cliënt op staande voet ontslagen en kan hij geen aanspraak meer maken op de voorwaarden uit de vaststellingsovereenkomst. Daarnaast krijgt hij geen WW-uitkering. De gevolgen van het ontslag op staande voet waren niet te overzien waardoor ik samen met mijn cliënt naar de rechter stapte.

Bij de kantonrechter geen gelijk

Ik ben daarna bij de kantonrechter een procedure gestart om nakoming van de vaststellingsovereenkomst te vorderen. De kantonrechter was het echter met de werkgever eens en het ontslag op staande voet hield in stand. Daar liet ik het niet bij zitten, en cliënt ook niet. We waren nog steeds van mening dat het ontslag op staande voet niet terecht was en gelukkig staat dan een hoger beroep open.

Maar bij het Gerechtshof wel in het gelijk gesteld

Gelukkig kon ik op kosten van de rechtsbijstandverzekering in hoger beroep gaan voor cliënt. Het Gerechtshof gaf cliënt uiteindelijk gelijk en de uitspraak van de kantonrechter werd vernietigd. Cliënt was ten onrechte op staande voet ontslagen en hij kon alsnog aanspraak maken op de voorwaarden uit de vaststellingsovereenkomst. En hij kon met terugwerkende kracht een WW-uitkering ontvangen.

Rechtsbijstandverzekering kan veel kosten besparen

Gelukkig had cliënt in dit geval een rechtsbijstandverzekering. Daarmee kon hij een beroep doen op de vrijheid van advocaatkeuze en kon ik zelfs tot bij het Gerechtshof zijn gelijk halen. Zonder een rechtsbijstandverzekering had cliënt veel geld moeten betalen en nu heeft hem dit niets gekost!

Wil je ook de mogelijkheden bespreken om op kosten van jouw rechtsbijstandverzekeraar te procederen, zo nodig tot en met de Hoge Raad? Neem dan contact op met Hanze advocaat voor een gratis gesprek.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!