Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Laat je van begint tot eind goed begeleiden

Reorganisatie = maatwerk. We zijn de specialist als het gaat om reorganiseren, we kunnen er dan ook van alles over vertellen. Daarbij geldt dat geen enkele situatie hetzelfde is en dat er dus altijd maatwerk vereist is. We helpen je daar graag bij.

Ben je nog geen klant bij Hanze advocaat? Probeer ons dan eens uit! We geven 1 uur gratis advies over alles wat te maken heeft met arbeidsrecht of ontslag. Gratis en voor niets. En je hoeft er de deur niet voor uit, we plannen namelijk een afspraak via Teams/Zoom. Dat praat net zo makkelijk. Dus heb je een reorganisatie op de planning staan? Of zit je hier al met één been in en wil je overleggen? Klik hier en bel om vandaag nog een afspraak in te plannen.

Een reorganisatie heeft altijd gevolgen voor je medewerkers. Vaak moeten er meerdere medewerkers ontslagen worden. Redenen voor een reorganisatie kunnen liggen in het verlies van een grote opdrachtgever, de beëindiging van bedrijfsactiviteiten of veranderende marktomstandigheden.

Bij gedwongen ontslagen dienen er een heel aantal regels in acht te worden genomen om de toets van het UWV te kunnen doorstaan. Bovendien wil je het naar je medewerkers toe ook zo zorgvuldig mogelijk doen.

Sta je op het punt om te gaan reorganiseren? Of ben je al begonnen met de uitvoering? Bel dan eens met ons! We helpen je graag (op weg) en nemen je zorgen graag uit handen. Uiteraard geheel vrijblijvend!

 

Lees meer
reorganiseren-in-coronatijd

Ondernemen in coronacrisis; tijd voor een vlootschouw

Soms is het klip en klaar waarom je afscheid wilt nemen, soms is het vooral...

Lees verder

Op een regenachtige septemberavond heeft hij alle namen van de vaste krachten op kaartjes geschreven. Vervolgens heeft hij ze op gevoel op een stapeltje links of rechts gelegd. Links is blijven, rechts mag vertrekken. Gelukkig is het rechter stapeltje een stuk kleiner dan het linker. Lees in bovenstaande case verder hoe Theo Hanze advocaat inschakelde om hem te helpen 2020 met een tevreden gevoel af te sluiten. 

Corona en hervormen, hoe werkt dat?

De coronacrisis raakt ons allemaal. De maatschappij, maar ook jou en je organisatie. Vragen die je jezelf vast de afgelopen weken hebt gesteld zijn: ‘Hoe houd ik mijn business?’ ‘Wat is de behoefte bij mijn klanten?’ ‘Zijn hiervoor andere producten nodig?’ ‘Wat voor impact heeft de ‘digitale wereld’ op de manier van werken?’ Kortom: ‘hoe houd ik toegevoegde waarde én kan ik mij blijven onderscheiden?’ Meebewegen en veranderen is vrijwel altijd vereist. En dan komen we al snel uit op een reorganisatie.

We helpen je graag bij de voorbereiding en uitvoering van de reorganisatie. Bel naar 085 27 33 586 en geef aan dat je graag gebruik maakt van het gratis advies over reorganiseren. Er wordt gelijk een telefonische afspraak ingepland. Liever zelf een telefonische afspraak inplannen? Dat kan hier.

Tijd = geld. Herstructureren kost zomaar 6 maanden tijd

“Tussen de aankondiging van een reorganisatie tot de daadwerkelijke laatste dag van het dienstverband van medewerkers, zit zomaar 6 maanden. Zeker als er een adviestraject via de OR doorlopen moet worden. Het is dan ook zaak om een strakke tijdslijn te maken en daar heel strikt aan vast te houden. Elke maand dat de dienstverbanden langer in stand blijven, kost immers handen vol geld omdat de salarissen (en alle bijkomende kosten) doorbetaald moeten worden.”

In dit artikel lees je de voorbereiding van de reorganisatie in een 7-stappenplan. 

Hoe werkt het eigenlijk? 

Kort gezegd begint een reorganisatie met een reorganisatieplan waarin de plannen en uitwerkingen staan omschreven. Daarin staan ook de gevolgen voor de medewerkers. Is er een Ondernemingsraad (OR) of Personeelsvertegenwoordiging (PvT) dan moet je het plan voor advies aan hen voorleggen. Na het advies begint de uitvoeringsfase. Daarbij worden medewerkers aan de hand van het toepassen van het afspiegelingsbeginsel boventallig verklaard. Daarna begint er een herplaatsingstermijn en aansluitend – als er geen nieuw werk gevonden is – een ontslag via het UWV of vaststellingsovereenkomst.

De voorbereiding doorlopen? In dit artikel lees je hoe je aan de reorganisatie uitvoering moet geven in 5 stappen. 

Collectief ontslag en sociaal plan

Als het ontslag meer dan 20 medewerkers betreft (binnen drie maanden), dan is er sprake van collectief ontslag. Er geldt dan een verplichting om met de vakbonden om tafel te gaan. Meestal leidt dit tot een sociaal plan, maar die uitkomst is niet verplicht. Vaak staan er in de cao ook voorwaarden waar je je als werkgever aan moet houden.​

We helpen je graag bij de voorbereiding en uitvoering van de reorganisatie. Bel naar 085 27 33 586 en geef aan dat je graag gebruik maakt van het gratis advies over reorganiseren. Er wordt gelijk een telefonische afspraak ingepland. Liever zelf een telefonische afspraak inplannen? Dat kan hier.

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Sta je op het punt om te reorganiseren? Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik help je met het adviseren van begin tot eind.