Dreigend ontslag, wat moet ik doen?

Een werkgever kan je niet zomaar ontslaan. Het ontslagrecht is er juist om  de werknemer te beschermen. Tegelijkertijd is een ontslagaanzegging ook niet zonder gevolg. Het is dan ook zaak om je snel van goed advies te laten voorzien.

'Ontslagzaken' is ons dagelijks werk

sanne bijl helpt je verder bij een dreigend ontslag

"Eke dag krijgen we telefoontjes van mensen die een ontslagaanzegging hebben gekregen. Soms is het al een jarenlang slepend verhaal. Soms komt het ook  uit het niets. Het eerste wat we doen is de 'balans terug in evenwicht brengen'. Een werkgever kan je niet zomaar ontslaan en dat moet de werkgever vaak eerst van een advocaat te horen krijgen. Als een werkgever daar eenmaal van doordrongen  is, dan is er een basis om verder te praten over de ontstane situatie en mogelijke oplossingen."

Kan ik zomaar ontslagen worden?

Nee, je kunt niet zomaar ontslagen worden. En met een ontslagaanzegging alleen komt er sowieso geen einde aan je contract. Meestal is het wel de start voor een onderhandeling over de voorwaarden van een ontslag. Komt er geen regeling, dan zal je werkgever naar het UWV of kantonrechter moeten. Daar moet aangetoond worden dat er sprake is van een redelijke grond om tot ontslag te komen. Dat kan langdurige ziekte zijn, een reorganisatie, maar ook disfunctioneren of een verstoorde arbeidsverhouding. Aan al deze gronden zitten voorwaarden verbonden. Hier moet je werkgever aan voldoen om toestemming te kunnen krijgen je te mogen ontslaan.

10 nuttige tips bij een (dreigend) ontslag

Bij een dreigend ontslag is er sprake van iets wat als meningsverschil is begonnen, maar wat nu een zodanig arbeidsconflict is geworden dat er zelfs ontslag dreigt. Het beste advies wat we je kunnen geven is om zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen die je kan adviseren over je rechtspositie en strategie. Daarnaast geven je graag 10 nuttige tips om je voordeel mee te doen.

Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

Corine uit Zwolle werd ontslag aangezegd


"Ik wilde het contract in alle zakelijkheid afronden. Door de ondersteuning op juridisch vlak werd dat mogelijk gemaakt. Dit bood mij de rust en ruimte om afscheid te nemen, en met mijn toekomst aan de slag te gaan."

Schorsing of non-actief

Ben je door je werkgever naar huis gestuurd. Wacht niet te lang met het nemen van actie.

Lees meer

Op staande voet ontslagen?

Ben je op staande voet ontslagen? Neem dan direct contact op!

Lees meer

Arbeidsconflict?

Nog geen ontslag aangezegd, maar wel een arbeidsconflict? Lees hier meer over wat je moet doen.

Lees meer
Je bent geen dossiernummer, maar een persoon die echt geholpen wordt

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.