Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

WW-vriendelijk

Deze term wordt vaak gebruikt bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. De WW-vriendelijke formulering is hierbij erg belangrijk. Deze formulering zorgt er na het einde van het dienstverband voor dat je in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Hoe ziet die WW-vriendelijke formulering er dan uit?

Er moet in ieder geval instaan dat de werkgever het initiatief heeft genomen voor de vaststellingsovereenkomst. Daarnaast moet erin staan dat de werknemer geen enkel verwijt valt te maken en dat er geen sprake is van een dringende reden (ontslag op staande voet). Het UWV beoordeelt deze formulering om te bepalen of de werknemer voldoet aan de vereisten van een WW-uitkering (de werknemer mag niet verwijtbaar werkloos zijn).

Daarnaast is voor een WW-uitkering o.a. nog van belang of er een ontslagvergoeding wordt aangeboden en of de opzegtermijn in acht wordt genomen

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!