Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Moet ik als werkgever altijd een ontslagvergoeding betalen?

Neemt de werkgever het initiatief om tot ontslag te komen, dan maakt de werknemer vrijwel altijd aanspraak op een ontslagvergoeding. En als het ontslag via het UWV of Kantonrechter plaatsvindt dan bestaat dat recht er ook (bijna) altijd. Komt het ontslag in onderling overleg tot stand dan worden er samen afspraken gemaakt over de voorwaarden van het ontslag. De ontslagvergoeding is dan één van de onderwerpen.

Transitievergoeding & billijke vergoeding

De ontslagvergoeding bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de transitievergoeding en de hoogte daarvan is wettelijk bepaald. Het tweede deel is de billijke vergoeding. Deze wordt alleen toegewezen als de werkgever ernstige verwijten te maken valt over hoe met de medewerker is omgesprongen. Voor de billijke vergoeding is geen vaste formule, de rechter mag zelf de hoogte bepalen.

Recht op transitievergoeding?

Vanaf 1 januari 2020 geldt dat werknemers vanaf dag 1 al aanspraak kunnen maken op de transitievergoeding. Voor het recht op de vergoeding maakt het niet uit wat de reden voor het ontslag is. Er hoeft (vanzelfsprekend) geen vergoeding voldaan te worden als de medewerker zelf ontslag neemt. Ook is er geen recht op een transitievergoeding bij een ontslag op staande voet.

Wettelijk recht en toch onderhandelen?

Als het initiatief van de werkgever uitgaat dan is de transitievergoeding verschuldigd. Toch wordt er nog steeds veel over de ontslagvergoeding onderhandeld. Dat komt omdat de transitievergoeding alleen verschuldigd is wanneer het ontslag via de kantonrechter of het UWV tot stand komt. Sluit je een vaststellingsovereenkomst, dan kun je je eigen vergoeding vaststellen.

Hoogte van de transitievergoeding

De transitievergoeding wordt berekend aan de hand van een wettelijk vastgelegde berekening. De hoogte bedraagt in 2021 maximaal € 84.000,– bruto, tenzij de medewerker jaarlijks meer dan € 84.000,– bruto verdient. In dat geval is de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Bereken hier de hoogte van jouw transitievergoeding. 

Ontslagvergoeding, wat is van belang?

  • Lengte dienstverband
  • Leeftijd medewerker
  • Omvang organisatie
  • Salaris, vakantiegeld, 13e maand
  • Gemiddelde bonus
  • Disfunctioneren
  • Verstoorde verhouding
  • Twee jaar ziekte
  • Reorganisatie
  • Verbetertraject / mediation

Hi, mijn naam is Roelien. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik zal je zo snel mogelijk helpen!