Goede en snelle oplossing als je een werknemer wilt ontslaan

Wil je ontslag aanvragen voor een werknemer? Kies dan voor de beste en snelste oplossing. De arbeidsrechtspecialisten van Hanze advocaat behartigen jouw belangen optimaal en garanderen de beste oplossing.

Periode van langdurige frustratie, wel of geen ontslag aanzeggen?

“Aan een ontslagaanzegging gaat vaak een lange periode van frustratie en ergernis vooraf. Werkgevers proberen het onvermijdelijke zo lang mogelijk uit te stellen. Pas als de emmer overloopt, is de maat vol. Als het ontslag eenmaal is aangezegd, worstelen veel werkgevers met dezelfde vraag: gaan we naar de rechter of proberen we er met de werknemer zelf uit te komen? Het is mijn taak om dit alles terug te brengen naar juridische gronden en een passende strategie. Onze inzet: een goede oplossing en zo snel mogelijk het hoofdstuk sluiten. Tijd om weer vooruit te kijken.”

Een werknemer ontslaan, wanneer mag dat?

Om een werknemer via de rechter te kunnen ontslaan, moet er sprake zijn van een geldige reden die bovendien goed onderbouwd is. Het kan daarbij gaan om disfunctioneren, verstoorde arbeidsverhouding, botsing van karakters, twee jaar ziekte of reorganisatie. Elk van deze redenen is in de wet uitgewerkt met aanvullende regels en voorwaarden. Pas als daaraan voldaan is, kan een rechter tot een ontslag komen. Als er niet of onvoldoende aan de regels is voldaan, dan wordt het ontslag afgewezen. In die gevallen krijg je dus geen toestemming om de werknemer te ontslaan en moet je samen verder. Dat maakt dat het proces goed en zorgvuldig moet worden ingestoken.

Altijd naar de rechter voor ontslag?

Nee, dat hoeft niet. De meeste ontslagzaken komen uiteindelijk door middel van een regeling tot een einde. Daar komt geen rechter aan te pas. Beide partijen gaan met elkaar in overleg over de voorwaarden van het ontslag. Pas als we er samen niet uit komen, komt de gang naar de rechter in beeld.

Veel voorkomende verwijten

  • Onvoldoende kennis en kunde voor het werk
  • Nooit verantwoordelijkheid nemen
  • Haalt niet de afgesproken targets
  • Altijd in discussie over triviale dingen
  • Solistisch gedrag
  • Maakt gewoon teveel fouten
  • Problemen thuis worden meegenomen naar het werk
  • Deadlines worden standaard uitgesteld
  • Geen (echte) wil om te veranderen
  • Niet meer met elkaar op één lijn zitten
 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon

Ontslagrecht is specialisme!

Het ontslagrecht in Nederland is ingewikkeld. In 2015 zijn talloze nieuwe regels van kracht geworden en voor 2018 staat een nieuwe ingrijpende aanpassing op stapel. Meer dan ooit is het ontslagrecht daarmee een echt specialisme geworden. Een specialisme waar Hanze advocaat ruime ervaring in heeft. We zien het als onze taak om de periode van frustratie zo kort mogelijk te houden. Liever een snelle, goed doordachte oplossing voor beide partijen dan eindeloos procederen.

Als werkgever mag je niet zomaar een werknemer ontslaan

Als werkgever ontsla je niet graag een werknemer. Ontslagtrajecten zijn voor beide partijen ingrijpend en kosten veel tijd en energie. Maar soms ontkom je er niet aan. Het is dan goed om het traject zorgvuldig te doorlopen. Hanze advocaat is thuis in de wereld van het ontslagrecht en heeft een pragmatische, oplossingsgerichte benadering.

Heb je een vraag over het ontslaan van een werknemer?

Is iets niet duidelijk of kun je de gewenste informatie niet vinden? Stel dan hier je vraag.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon

Hanze advocaat vind
je op deze locaties

locaties