Hi, mijn naam is Anjo. Waar kan ik je mee helpen?
Gaat het echt niet langer en moet je een werknemer ontslaan? Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik zal je zo snel mogelijk helpen!
Natuurlijk ga je als werkgever niet over één nacht ijs als je een werknemer moet ontslaan. Het kost veel tijd, energie, geld en ontslagtrajecten zijn voor beide partijen ingrijpend. Maar soms ontkom je er niet aan. Het is dan goed om het traject zorgvuldig te doorlopen. Hanze advocaat is thuis in de wereld van het ontslagrecht en heeft een pragmatische, oplossingsgerichte benadering.
Wil je ontslag aanvragen voor één van je werknemers? Kies dan voor de beste en snelste oplossing. De arbeidsrechtspecialisten van Hanze advocaat behartigen jouw belangen optimaal en garanderen de beste oplossing.
“Aan een ontslagaanzegging gaat vaak een lange periode van frustratie en ergernis vooraf. Werkgevers proberen het onvermijdelijke zo lang mogelijk uit te stellen. Pas als de emmer overloopt, is de maat vol. Als het ontslag eenmaal is aangezegd, worstelen veel werkgevers met dezelfde vraag: gaan we naar de rechter of proberen we er met de werknemer zelf uit te komen? Het is mijn taak om dit alles terug te brengen naar juridische gronden en een passende strategie. Onze inzet: een goede oplossing en zo snel mogelijk het hoofdstuk sluiten. Tijd om weer vooruit te kijken.”
Om een werknemer via de rechter te kunnen ontslaan, moet er sprake zijn van een geldige reden die bovendien goed onderbouwd is. Het kan daarbij gaan om disfunctioneren, verstoorde arbeidsverhouding, botsing van karakters, twee jaar ziekte of reorganisatie. Elk van deze redenen is in de wet uitgewerkt met aanvullende regels en voorwaarden. Pas als daaraan voldaan is, kan een rechter tot een ontslag komen. Als er niet of onvoldoende aan de regels is voldaan, dan wordt het ontslag afgewezen. In die gevallen krijg je dus geen toestemming om de werknemer te ontslaan en moet je samen verder. Dat maakt dat het proces goed en zorgvuldig moet worden ingestoken.
Meestal is een gang naar de rechter niet nodig om tot een einde van de arbeidsovereenkomst te komen. De meeste ontslagzaken komen door middel van een regeling tot een einde. Daar komt geen rechter aan te pas. Beide partijen gaan met elkaar in overleg over de voorwaarden van het ontslag en leggen die vast in een vaststellingsovereenkomst. Pas als dat niet lukt komt de gang naar de rechter in beeld.
Het ontslagrecht in Nederland is ingewikkeld. Steeds veranderde wetgeving kunnen ervoor zorgen dat het voor werkgevers onoverzichtelijk is geworden waar ze nou wel (en niet) aan moeten voldoen. Meer dan ooit is het ontslagrecht daarmee een echt specialisme geworden. Een specialisme waar Hanze advocaat ruime ervaring in heeft. We zien het als onze taak om de periode van frustratie zo kort mogelijk te houden. Liever een snelle, goed doordachte oplossing voor beide partijen dan eindeloos procederen.
Hi, mijn naam is Anjo. Waar kan ik je mee helpen?
Gaat het echt niet langer en moet je een werknemer ontslaan? Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik zal je zo snel mogelijk helpen!
Copyright ©2023 - Hanze advocaat