Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Vaststellingsovereenkomst

Betekenis vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Hierin staan alle afspraken die werknemer en werkgever maken om tot een einde te komen van het dienstverband. Een vaststellingsovereenkomst wordt gesloten als de werknemer ook kan instemmen met ontslag, een ontslag met wederzijds goedvinden. De afspraken die erin staan moeten dus voor zowel werknemer als voor werkgever goed zijn.

De vaststellingsovereenkomst regelt de einddatum, een eventueel ontslagvergoeding, of de werknemer een positief getuigschrift ontvangt, hoe het zit met de nog openstaande vakantiedagen, of er een budget is voor een juridische check van de overeenkomst, of een eventueel overeengekomen relatie- en/of concurrentiebeding komt te vervallen, enzovoort. Staan er een aantal zaken niet in de vaststellingsovereenkomst? Dan ben je na de ondertekening hiervan te laat. Er staat namelijk altijd een finale kwijting beding in de overeenkomst vermeld. Deze regelt dat, nadat de vaststellingsovereenkomst is ondertekend, partijen niets meer van elkaar te vorderen hebben, tenzij in de vaststellingsovereenkomst iets anders is opgenomen.

Spijt van de vaststellingsovereenkomst? Na ondertekening heb je twee weken bedenktijd. In die bedenktijd kan je de overeenkomst zonder opgave van redenen schriftelijk ontbinden.

Meer weten over de betekenis van de vaststellingsovereenkomst?

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!