Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt die van september 2019.

1) Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen – wat wijzigt er?

De nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (WMCZ). Wat gaat er veranderen? Annelies vertelt je de zes belangrijkste wijzigingen.

2) Rechtsbijstandverzekering vs de vrijheid van advocaatkeuze

Heb je een rechtsbijstandverzekering en denk je eraan om deze op te zeggen? Wacht daar nog even mee. Het kan namelijk veel geld schelen. Lees hier een voorbeeld uit de praktijk van Anjo.

3) Moet mijn werkgever mijn slapende dienstverband beëindigen?

Per 1 april 2020 is het zover. Werkgevers kunnen compensatie vragen voor de transitievergoeding die is uitgekeerd als de arbeidsovereenkomst vanwege (langdurige) arbeidsongeschiktheid is beëindigd. Deze compensatie is ook van toepassing als er een vaststellingsovereenkomst wordt gesloten.

Wat betekent dit voor jou als werknemer? Kun je door deze compensatiewetgeving afdwingen dat je werkgever overgaat tot beëindiging van het slapende dienstverband? Lees hier het artikel.

4) Hoe zit het met… de transitievergoeding in 2020?

De opbouw en hoogte van de transitievergoeding wijzigt per 1 januari 2020. Wat gaat er wijzigen? Hoe werkt het overgangsrecht? En kan je dit als werkgever in je voordeel gebruiken? In dit artikel geeft Roelien antwoord op deze vragen.

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon