Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Werk je bij de Rabobank en ben je boventallig verklaard?

De Rabobank heeft aangekondigd de komende jaren met nog eens met 40% te willen krimpen in het Binnenlands Bankbedrijf. Een enorme personeelsreductie binnen de lokale banken die ook gevolgen voor jou kan hebben.

Heeft de Rabobank je laten weten dat jij boventallig bent dan is het goed dat je je vanaf dat moment laat adviseren. Het Sociaal Plan is heel uitgebreid en kent veel rechten, maar ook plichten. Maar allereerst is het natuurlijk van het grootste belang dat wordt vastgesteld of je wel terecht  boventallig bent verklaard.

Heb je al een vaststellingsovereenkomst ontvangen of wil je gebruik maken van de plaatsmakingsregeling?

Heb je al een vaststellingsovereenkomst ontvangen en wil je weten wat je rechten zijn in deze reorganisatie? Of heb je de vraag of je ontslag juridisch eigenlijk wel juist is? Wij toetsen je ontslag en adviseren of je akkoord moet gaan. Voldoet de vaststellingsovereenkomst bijvoorbeeld aan de afspraken uit het Sociaal Plan Rabobank. En heb je daarna recht op een WW-uitkering. Dit en ten minste 25 andere punten komen aan bod bij onze vaststellingsovereenkomst controle.

Dé specialist bij ontslag Rabobank

Hanze advocaat is volledig gespecialiseerd is in het arbeidsrecht en ontslag. En we hebben de afgelopen jaren al veel collega’s bijgestaan in de diverse reorganisaties bij de Rabobank. We hebben inmiddels uitgebreide kennis van boventalligheid en de voorzieningen in het Sociaal Plan van Rabobank. Dit betekent dat jouw zaak altijd wordt behartigd door een expert die weet hoe de hazen lopen binnen de Rabobank.

“Een juridische check op mijn boventallig verklaring gaf me een zeker gevoel of het wel of niet terecht was.”

Sociaal Plan Rabobank

Ben je boventallig verklaard dan biedt het Sociaal Plan Rabobank je een pakket van maatregelen om te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Lukt dat niet of kom je in een lager ingeschaalde functie, dan gelden er (gedeeltelijk) financiële compensaties.

Voordat je boventallig wordt verklaard, heb je eerst te maken met een fase Actieve mobiliteit. Het doel hiervan is dat je je inzetbaarheid vergroot, bijvoorbeeld door het volgen van een training of een opleiding. Hiervoor stelt Rabobank een ontwikkelbudget beschikbaar.

Boventallig verklaring

Wanneer mobiliteit tot onvoldoende verloop leidt, kom je toe aan de volgende fase: de aanzegging van boventalligheid. Dit is ook het moment waarop je een vaststellingsovereenkomst krijgt. In principe ben je boventallig wanneer je functie vervalt, vernieuwt of verplaatst en geen passende functie beschikbaar is. Ook kan het zijn dat eerst moet worden afgespiegeld.

Het is van belang dat Rabobank de juiste stappen zet en termijnen hanteert. Anders kan het ontslag wel eens onrechtmatig zijn.

Check Vaststellingsovereenkomst binnen 24 uur & financiële compensatie

In de vaststellingsovereenkomst moet een financiële vergoeding zijn opgenomen. Tot 31 december 2019 geldt de zogenaamde ‘Afbouwregeling’. Vroeger gold de Rabobank Beëindigingsvergoeding en per 1 januari 2020 geldt de Rabobank Transitievergoeding. De Afbouwregeling is zo vorm gegeven dat in 24 maanden het verschil tussen Rabobank Beëindigingsvergoeding en de Rabobank Transitievergoeding in delen wordt afgebouwd. Een aardige rekensom die goed moet worden gecontroleerd. Daarnaast heb je de garantie dat je niet minder dan 75% van de eerder geldende Beëindigingsvergoeding ontvangt.

“Mijn vaststellingsovereenkomst werd binnen één dag gecontroleerd door Hanze advocaat. Ze wezen me op bepalingen van het Sociaal Plan van de Rabobank die ik zelf nog niet eens gezien had!”

Bel ons voor een eerste check!

Wil je meer weten over jouw juridische positie? Neem vrijblijvend contact op Hanze advocaat.  Het eerste gesprek maakt al heel veel duidelijk. En we vertellen je exact wat het vervolgtraject is en wat de daarbij horende kosten zijn. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent. In de meeste gevallen worden je kosten zelfs volledig vergoed door Rabobank. Dat is onderdeel van de afspraken in het Sociaal Plan.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon