Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt het Hanze nieuws van januari 2020.

1) Hoe zit de toekomst van de ZZP’er eruit?

In de media is het de afgelopen periode vaak naar voren gekomen. ‘Werknemers in de zorg nemen ontslag om zich vervolgens als zzp’er te laten inhuren’. De kosten die zorgorganisaties kwijt zijn aan de inhuur van medewerkers (zoals een zzp’er) zijn de afgelopen jaren dan ook flink gestegen. Wat zijn hiervan de gevolgen? En hoe zit dat in andere branches? Kortom, hoe ziet de toekomst van de zzp’er eruit? 

2) Hoe een scheldende werknemer een zeer hoge ontslagvergoeding meekrijgt

Soms kom je uitspraken tegen die je bijna niet kan geloven. Zo ook de uitspraak van het Gerechtshof ’s Hertogenbosch van 14 november 2019. Hoe onbeschoft en intimiderend gedrag van de werknemer wordt beloond met een ontslagvergoeding van € 175.000,- lees je hier.

3) Hoe ga ik om met een disfunctionerende werknemer? 5 tips!

Bijna elke werknemer heeft wel eens een periode waarin hij minder goed functioneert dan je graag zou willen als werkgever. Maar wanneer grijp je in? En hoe doe je dat dan? Lees hier de 5 tips.

4) Oproepkracht, heeft jouw werkgever je al een aanbod gedaan voor vaste uren?

Ben je oproepkracht en langer dan een jaar in dienst bij je werkgever? Dan moet je werkgever je een aanbod doen voor vaste uren. Dit geldt vanaf 1 januari 2020. Heeft jouw werkgever je al een aanbod gedaan?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon