Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt die van juli 2019.

1) Wat moet ik wel (en niet) doen bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst?

 Heb je een vaststellingsovereenkomst gekregen van je werkgever? Of heeft je werkgever aangegeven dat je deze binnenkort zal ontvangen? Dan doe je er goed aan deze 10 tips te lezen. Wat moet je wel en juist niet doen bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst?

2) Een tussentijds functioneringsgesprek, hoe bereid ik dat voor?

Natuurlijk kan het gesprek positief zijn. Misschien wordt er een opslag gegeven, of mag je een opleiding volgen. Maar om eerlijk te zijn: bij een tussentijds gesprek met de baas is de kans groter dat er wat aan de hand is. Luister dan ook goed naar je onderbuikgevoel. Opslag krijg je als het heel goed gaat en niet als dat niet zo is. Het is daarom goed om je (ook) voor te bereiden op de lastige varianten.

3) De statutair bestuurd en het opnemen van een ontslagvergoeding in de arbeidsovereenkomst

Waarom zou je een ontslagvergoeding al in de arbeidsovereenkomst opnemen? Bij een statutair bestuurder zie ik het regelmatig gebeuren. Waarom? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat zijn de (juridische) gevolgen? Lees hier het artikel.

4) De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, kan je daar tussentijds vanaf?

Iedereen weet dat je een vast contract niet zomaar kunt beëindigen. Daarvoor heb je – afhankelijk van de ontslaggrond – toestemming van het UWV of de kantonrechter nodig. Of uiteraard instemming van de werknemer.

Maar hoe zit dat met een tijdelijk contract?

Terug naar al het nieuws

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon