Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt het Hanze nieuws van juni 2020.

1) Reorganiseren door corona – de voorbereiding in 7 stappen

“Hoe houd ik mijn business?” “Wat is de behoefte bij mijn klanten?” “Zijn hiervoor andere producten nodig?”  Zomaar wat vragen die de afgelopen periode, vanwege de coronacrisis, vast door je hoofd zijn geschoten. Meebewegen en veranderen is nu een vereiste. Het is dan soms nodig dat de organisatie anders wordt ingericht en een reorganisatie de oplossing biedt.

Roelien heeft een 7-stappenplan opgezet om je te helpen bij de voorbereiding van de reorganisatie. Van het verzamelen van relevante informatie tot de adviesaanvraag bij de OR.

2) Reorganiseren door corona – de uitvoering in 5 stappen

Dit artikel is het vervolg op het artikel ‘Reorganiseren door Corona: de voorbereiding aan de hand van een 7 stappenplan’. In dit artikel gaat Roelien in op de uitvoering van de reorganisatie.

3) Werknemer krijgt corona door te werken zonder beschermingsmiddelen. Werkgever aansprakelijk?

Werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers kunnen werken in een veilige werkomgeving. Werkgevers zijn verplicht om die maatregelen te treffen die nodig zijn om te voorkomen dat werknemers in de uitoefening van hun werk schade lijden. Lijdt de werknemer toch schade dan is de werkgever hiervoor aansprakelijk. Tenzij……

4) NOW 2.0 en (collectief) ontslag?

Inmiddels is bekend geworden dat de NOW-regeling in aangepaste vorm wordt verlengd met vier maanden tot eind september 2020. Eén van die wijzigingen is dat de voorwaarden voor de ontslagboete zijn aangepast. Lees hier meer.

5) Hoe zit het met de salarisbetaling tijdens corona?

De eerste ‘corona-uitspraak’ werd op 28 mei 2020 in kort geding gedaan. Een Amsterdams Turks broodjeshuis kampte met flink omzetverlies als gevolg van de verplichte horecasluiting vanaf half maart 2020. Werkgever betaalde slechts 50% van het salaris uit.Werknemer ging naar de rechter en vorderde volledige salarisbetaling. Hoe dat afliep lees je hier.

6) Hoe zit het met de vakantie in tijden van corona?

Naar het buitenland op vakantie gaan in tijden van corona is niet helemaal zonder risico. De reisadviezen wijzigen regelmatig en het kan gebeuren dat je in een land op vakantie bent waar de grenzen sluiten. Of je wordt bij aankomst in quarantaine gezet. Dan is de kans groot dat je niet op tijd terug bent om weer aan het werk te gaan. En wat dan?

Terug naar al het nieuws

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon