Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt het Hanze nieuws van maart 2020. Met als rode draad uiteraard de maatregelen en de arbeidsrechtelijke gevolgen van het coronavirus.

1) Coronamaatregelen: kiezen tussen twee werkgevers, hoe zit dat arbeidsrechtelijk?

Veel zorginstellingen hebben werknemers in dienst die nog een andere werkgever hebben. Tijdens de huidige coronacrisis horen we van veel werkgevers dat ze graag zien dat werknemers een keuze maken tussen één van beide werkgevers. Dit om het risico op verspreiding van het virus binnen de organisatie zo klein mogelijk te maken. Kan dit zomaar en hoe kan je hier een praktische invulling aangeven? Lees meer.

2) Het coronavirus – de meestgestelde vragen door werkgevers

In dit artikel hebben wij de 30 meest gestelde vragen van werkgevers en de antwoorden over (de gevolgen van het) coronavirus opgenomen.

3) Het coronavirus – de meestgestelde vragen door werknemers

In dit artikel hebben we 10 veelgestelde vragen van werknemers en de antwoorden over het coronavirus opgenomen. Doe er je voordeel mee!

4) Het coronavirus en het behoud van werkgelegenheid door NOW

De nieuwe NOW regeling voorziet in de tegemoetkoming in de loonkosten tot maximaal 90% van de loonsom. Onder de werktijdverkorting was dit gekoppeld aan de WW-uitkering (75% voor de eerste twee maanden en daarna 70%). De koppeling met de WW-uitkering is dus helemaal losgelaten.

Er moet minimaal sprake zijn van 20% omzetverlies. Dit omzetverlies wordt bepaald vanaf 1 maart 2020. De hoogte van de hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de mate van omzetverlies. Lees hier het artikel.

5) Appeltje eitje om te ontbinden met de nieuwe ontslaggrond?

De eerste uitspraak waarin een oordeel is gegeven over de nieuwe cumulatiegrond is een feit!

Als werkgevers nu denken dat het heel eenvoudig zal zijn om een ontbinding van de arbeidsovereenkomst te krijgen, dan heb ik slecht nieuws. Ook in deze uitspraak blijkt dat het nog altijd van belang is goed te onderbouwen waarom het zo van belang is een arbeidsovereenkomst te ontbinden. Ook op de zogeheten i-grond. Lees hier het artikel.

Terug naar het complete nieuwsoverzicht.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon