Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt het Hanze nieuws van mei 2020.

1) Het coronavirus – de meestgestelde vragen voor werkgevers

In dit artikel hebben wij de meest gestelde vragen van werkgevers en de antwoorden over (de gevolgen van het) coronavirus opgenomen. Wij zullen dit artikel op onze website continue blijven aanvullen met vragen & antwoorden. Raadpleeg dus onze website om up-to-date te zijn. Hier leer je het artikel.

2) Ontslagaanvraag bij het UWV, of akkoord gaan met een vaststellingsovereenkomst?

Wat moet je doen als je werkgever aankondigt je arbeidsovereenkomst te willen beëindigen vanwege een bedrijfseconomisch noodzaak? Vaak biedt de werkgever je in deze situatie eerst een vaststellingsovereenkomst aan. Doe je er goed aan deze vaststellingsovereenkomst te ondertekenen of is het juist verstandig om te kiezen voor de procedure bij het UWV? En wat betekent dit voor je onderhandelingspositie richting de werkgever? Lees hier meer.

3) Werkgeversaansprakelijkheid bij corona

“Als werkgevers zich aan hun zorgplicht houden, valt de aansprakelijkheid bij corona wel mee. Het is nu de tijd dat werkgevers gaan handhaven.” William Seijbel werd op 26 mei 2020 geïnterviewd door Zorgvisie. De uitwerking van het interview lees je hier.

4) Het kabinet presenteert: NOW 2.0

Woensdag 20 mei is bekend geworden dat de looptijd van het noodpakket voor de Nederlandse economie met drie maanden wordt verlengd. De coronacrisis duurt langer dan het kabinet had verwacht. Hier lees je de samenvatting van NOW 2.0.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon