Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt die van november 2019.

1) De Wet arbeidsmarkt in balans voor werkgever, waar moet je rekening mee houden?

Nog even en dan is het 1 januari 2020. Het moment waarop de WAB in werking zal treden. Waar moet je rekening mee houden? Wat moet je (niet) doen? Hier lees je een overzicht van de 5 belangrijkste wijzigingen.

2) No more slapende dienstverbanden

De slapende dienstverbanden en de uitbetaling van de transitievergoeding was jarenlang een discussie. Tot 8 november 2019. De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan en voor eens en altijd is het gedaan met de onduidelijkheid. Kan de werkgever wel of niet verplicht worden het slapende dienstverband te beëindigen? Het antwoord hierop is: Ja, een werkgever is verplicht het dienstverband te beëindigen!

3) Moet mijn werkgever mijn slapende dienstverband beëindigen (deel 2)?

Jouw werkgever is verplicht het slapende dienstverband te beëindigen. Maar je moet je werkgever hier zelf om verzoeken. Bij die beëindiging hoort dan natuurlijk de uitbetaling van de transitievergoeding. Maar er zijn ook uitzonderingen.

4) Het diploma van mijn werknemer blijkt vals, wat nu?

In dit artikel wordt stilgestaan bij wat je tijdens het sollicitatieproces kunt doen om te voorkomen dat je een werknemer in dienst krijgt met een vervalst diploma. Maar ook wat je kunt doen als je er pas na indiensttreding achter komt dat de werknemer gelogen heeft over zijn diploma. Kun je dan tot ontslag overgaan?

5) De Wet arbeidsmarkt in balans voor werknemers – wat betekenen de wijzigingen?

Per 1 januari 2020 is het zover. Dan treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Er gaat behoorlijk wat veranderen. Grote kans dat de veranderingen jouw positie als werknemer aantasten. Vaak in jouw voordeel, soms in jouw nadeel.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon